El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau prohibeix nous negocis a Sant Antoni per conservar “la vida de barri”
  • CA

 

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el nou Pla d’Usos del Districte de l’Eixample que limita l’obertura de restaurants, bars, botigues amb degustació, autoserveis, bodegues, locals musicals i de lloguer de vehicles a Sant Antoni. Aquests locals de concurrència pública i establiments comercials queden restringits segons criteris de densitat, i de les distàncies entre uns i altres. El pla s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups menys del Cs i PDeCAT que s’han abstingut i del PP, que ha votat en contra. La mesura exclou les finques que donen façana a l’avinguda del Paral·lel, excepte les de l’illa dels carrers Parlament i Viladomat, i les de la Gran Via de les Corts Catalanes.

 

El pla d’usos entra en vigor per tal evitar els efectes col·laterals que podien tenir les dues grans millores que s’han culminat en els darrers mesos al barri: l’obertura del mercat de Sant Antoni remodelat, per una banda, i la implantació de la superilla, per l’altra. 

 

El consistori ha defensat que el projecte és la resposta al reclam veïnal per conservar la vida de barri, els negocis i els establiments de proximitat, en una zona “saturada” amb 589 llicències atorgades a establiments de pública concurrència i comerços, entre les quals predominen les 445 relatives a la restauració. 

 

Entre les mesures aprovades, es prohibeixen els comerços que tinguin màquines expenedores d’aliments, els espais amb activitats de jocs i atraccions, excepte les ludoteques i els establiments que tot i no ser hotelers, lloguen espais per hores, és a dir, els anomenats ‘meublés’. 

 

Per tal de regular i limitar la implantació de nous establiments, el pla prohibeix la implantació de bars, també aquells que ofereixen menjar ràpid; restaurants, amb cuina i amb càtering; orxateries, gelateries i salons de banquets en cas que ja s’hagi cobert la densitat de cinc establiments de la mateixa tipologia en un radi de 50 metres.

 

Tampoc es poden obrir aquests tipus d’establiments si en un radi de 100 metres hi ha un total de quinze establiments del mateix tipus i de les categories d’establiments musicals, d’autoserveis, botigues de conveniència, botigues de plats preparats, comerç alimentari amb degustació, i gelateries i orxateries.

 

A més, les activitats esportives en recintes coberts centres gimnàstics, aeròbics i similars, i els establiments de telecomunicacions, també coneguts com “locutoris”, queden limitats pels criteris de distàncies lineals, i d’amplada de carrer. Així doncs, no s’autoritzaran llicències en cas que existeixin altres de la mateixa tipologia a una distància inferior als 200 metres. I només es podran ubicar nous establiments d’activitats esportives en carrers més amples de 20 metres.

 

Les activitats de tipus musical i els supermercats a partir de 150 metres quadrats queden limitats amb una distància mínima de 400 metres amb altres de la mateixa categoria i en funció de l’amplada del carrer. Aquestes condicions també s’imposen a establiments d’exposició i venda o lloguer de motos i complements, i als establiments de reparació i de material de vehicles. Els comerços de venda i lloguer de bicicletes tenen una limitació de 200 metres, i es poden establir també en carrers d’un mínim de 20 metres d’amplada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa