El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
5 aliments que et fan envellir abans d’hora
  • CA

 

Cal tenir una alimentació sana i variada, perquè cada aliment li aporta a l’organisme uns beneficis concrets. Però hi ha un seguit d’aliments que poden accelerar el procés d’envelliment, entre altres perjudicis per a l’organisme. N’hi ha sis el consum dels quals hauries de limitar.

 

Patates fregides.

Són un plaer per al paladar, però contenen greixos trans i radicals lliures. Menjar aliments fregits augmenta el risc de patir diabetis tipus 2 i problemes de cor. No es tracta de no menjar-ne mai, però si de manera ocasional, no reutilitzant mai l’oli de fregir, i fer-ho a temperatura baixa.

 

Sopes i conserves en llauna.

Són molt saludables les casolanes, però a la versió industrial contenen elevats nivells de sodi que provoquen deshidratació, que augmenta la presència d’arrugues. A més, en moltes conserves de llauna hi abunden els greixos trans, que eleven els nivells de colesterol.

 

Embotits i carns processades.

Tots els productes carnis que han estat fumats, curats i salats es consideren carn processada, i les substàncies que contenen, com els conservants i els greixos trans, es relacionen amb problemes com el càncer, la pressió arterial alta i les malalties cardíaques. A més, també poden contribuir a l’envelliment.

 

Menjars a la barbacoa.

No és dolent menjar-ne de tant en tant, però sí fer-ho de manera habitual per les restes de carbó enganxades a la graella o a la carn poden contribuir a l’envelliment, ja que contribueixen a la descomposició de la composició de la pell, reduint l’elasticitat.

 

Pastes industrials.

Els greixos trans que fan que els pastissos, galetes i dolços tinguin tan bon sabor perjudiquen seriosament la salut cardíaca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa