El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Veterinari, pilot de Drons o tatuador: la rocambolesca història del fugitiu lituà que s’amagava a Cambrils
  • CA

Ha costat gairebé 7 anys, però se n’han sortit. El Cos Nacional de Policia ha pogut capturar un fugitiu de nacionalitat lituana en recerca per la justícia del seu país des del 2014 acusat de tràfic de drogues. Després de diverses perquisicions durant els darrers anys, els agents el van localitzar en una botiga de tatuatges de Cambrils. Era la darrera de les feines que la policia espanyola va poder detectar. Un seguiment i vigilància intens van poder, finalment, detenir-lo.

Segons explica la policia, les investigacions van començar el 2014, quan la Policia de Lituània va comunicar la possible presència d’aquest fugitiu a Espanya. Les darreres informacions apuntaven que podria estar residint a Tarragona. Ara bé, la seva recerca es va extendre a d’altres zones de l’Estat. Seguint el seu rastre, els agents van haver d’investigar en llocs tan inversemblants com l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, on el fugitiu va realitzar gestions de reporter gràfic amb dronss; al recinte firal d’IFEMA de Madrid, on hauria participat en la celebració de la Fira Internacional de Turisme del passat mes de maig, o en diversos centres veterinaris de diferents punts de l’Estat.

Finalment, els investigadors van anar reduint el cercla fins a concloure que el fugitiu podria estar treballant, al menys ocasionalment, en un local de tatuatges de Cambrils. Després de comprovar que no es trobava físicament a l’establiment, els agents es van entrevistar amb propietaris i gerents de diversos locals propers. La recerca va donar els seus fruits i així, gràcies a la col·laboració ciutadana, es va rebre una trucada d’un dels veïns amb què informava que el pròfug es trobava als voltants del local de tatuatges. La policia s’hi va personar i el va trobar a la terrassa d’una cafeteria a tocar de l’establiment. Amb el cafè encara calent, va ser detingut. Curiosament, l’única documentació que portava a sobre era un permís de conduir lituà… a nom d’un altres compatriota seu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa