Operació Pangea: La Interpol, contra la venda de medicaments falsos pel COVID 19

Sempre n’hi ha que en treuen profit. Aquest és el missatge de l’Europol -l’agència policial europea- que alerta que la pandèmia del coronavirus ha obert una “oportunitat comercial pels delinqüents depredadors”. En un informe difós per l’agència calcula que fins el 10 de març s’han detectat fins a 2.000 webs de venda de productes falsos relacionats amb la prevenció i la cura del COVID 19. Tot dins l’operació Pangea, coordinada per INTERPOL i amb 90 països implicats a tot el món, realitzada entre el 3 i el 10 de març.

 

El balanç de l’operació de l’Europol remarca un “augment preocupant dels medicaments antivirals no autoritzats, components contra el pal·ludisme, o complements alimenticis com la Vitamina C així com analgèsics i antibiòtics fraudulents”. També s’han arribat a confiscar 34.000 màscares quirúrgiques falsificades.

 

El balanç de l’operació Pangea contra les estafes arran del brot de coronavirus, presenta 121 detencions, 13 milions d’euros en medicaments potencialment perillosos, 326.000 embalatges inspeccionats i 48.000 confiscats. També remarca els 4,4 milions de medicaments falsos, 37 màscares i falsos tests de comprovació del COVID 19. En total, l’operaciò ha servit per desmantellar 37 organitzacions criminals dedicades a la venda i distribució d’aquests productes.

Nou comentari