Els detinguts a Badalona haurien enviat un combatent a Síria

L'operació Hawda es tanca amb tres detinguts

L’operació de la Comissaria General d’Informació del Cos Nacional de Policia, amb agents d’informació de la Brigada Provincial de Barcelona, de diumenge al barri de la Salut a Badalona s’ha tancat finalment amb l’ingrés a presó dels tres detinguts. Fonts de la investigació, apunten, tal i com va avançar aquest diari, que els arrestats es dedicaven a la captació i preparació de combatents per ser enviats al front sirià. Segons, Informació del CNP la cèl·lula hauria enviat un combatent d’origen marroquí pel DAESH a Síria que hauria mort en el conflicte. 

 

Les perquisicions es van encetar fa un any i mig estigació quan els experts en la lluita contra el terrorisme van detectar la cèl·lula i obtenir informació que apuntava que els detinguts estarien realitzant tasques de captació i adoctrinament de diverses persones del seu entorn. Els analistes de la policia van enllaçar els arrestats amb  els arrestats amb la radicalització i immersió en l’ideari gihadista d’un ciutadà d’origen marroquí que es va desplaçar a Síria per integrar-se en l’organització terrorista DAESH, que va morir en el conflicte poc temps després.

 

Segons explica la policia, els arrestats haurien celebrat reunions periòdiques amb un reduït grup de persones per tal d’alliçonar-les  amb missatges sobre la instauració del Califat universal. Durant el procés d’adoctrinament, se’ls proporcionava contingut radical que els incitava a la gihad. En l’actualitat, l’anomenada “Cèl·lula de Badalona” -formada pels 3 detinguts- havia reclutat a diversos joves més, que estaven sotmesos a un procés de radicalització en estat avançat.

 

Des del començament de la investigació batejada com a Hawda, els agents van comprovar com els investigats adoptaven escrupoloses mesures de seguretat en la realització de les seves reunions clandestines per evitar ser detectats pels serveis policials. Així, els agents haurien evidenciat maniobres de distracció a les entrades i sortides dels llocs on es reunien, realitzant-se de forma esglaonada i sota la supervisió d’algun membre. Fins i tot es va arribar a detectar a algun dels assistents controlant vehicles i persones en els voltants dels domicilis. El sumari està a mans del Jutjat Central d’Instrucció 3 i de la Fiscalia Antiterrorista.

Nou comentari