El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xipre detecta la variant Deltacron, una barreja de la Delta i l’Òmicron
  • CA

Les autoritats sanitàries de Xipre han anunciat la detecció de fins a 25 casos de la variant Deltacron, una versió combinada de les variants Delta i Òmicron, causants de la cinquena i la sisena onades de Covid-19. “Actualment tenim coinfeccions d’Òmicron i Delta”, ha assegurat el professor de Biologia de la Universitat de Xipre i director del Laboratori de Biotecnologia i Virologia Molecular, Leondios Kostrikis.

L’expert ha explicat a la televisió xipriota Signa TV que la nova variant tindria la signatura genètica de l’Òmicron i els genomes de la variant Delta, segons ha recollit Europa Press. Fins ara, l’equip de Kostrikis ha pogut detectar 25 casos de Deltacron, que segons les primeres troballes seria més freqüent entre els pacients hospitalitzats per Covid-19 que entre els positius asimptomàtics o amb símptomes lleus.

El laboratori de Biotecnologia va enviar divendres les mostres dels 25 pacients a la base de dades internacional GISAID de l’Institut Pasteur, que coordina la publicació de les seqüenciacions oficials de les noves variants de la grip i la Covid-19. “Està per veure si aquest variant serà més patològica o contagiosa i s’imposarà” a les altres, ha afegit el biòleg, que no obstant això està força segur que l’Òmicron l’eclipsarà per la seva alta transmissibilitat.

Nova variant a França

França va detectar fa uns dies una nova variant –que de moment s’anomena B.1.640.2– de la Covid-19, tot i que per ara sembla que només causa símptomes lleus. Un grup d’investigadors l’ha trobat en una dotzena de pacients del sud del país i sospiten que una persona l’hauria portat del Camerun i hauria contagiat la resta. Aquesta nova variant es troba amb la mateixa complicació que la Deltacron: l’eficàcia infecciosa de l’Òmicron és tan elevada que desplaça la resta de soques, com a passat a Catalunya, on ja suposa més del 60% dels nous contagis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa