Sanitat i les autonomies pacten el tancament perimetral durant la Setmana Santa

Es desaconsella la celebració de trobades socials amb no convivents a domicilis o altres espais tancats

La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest dijous mantenir el tancament perimetral de les autonomies durant la Setmana Santa, entre d’altres mesures. El pacte compta amb el vistiplau del Ministeri de Sanitat i de les mateixes Comunitats, representades a la Comissió, però haurà de ser ratificat al pròxim Consell Interterritorial de Salut, dimecres vinent. Una altra mesura acordada és que no se celebraran esdeveniments que impliquin aglomeració o concentració. També s’ha establert limitar les reunions en espais públics o privats a un màxim de quatre persones tant a l’exterior com a l’interior i mantenir el toc de queda entre les deu de la nit i les sis de la matinada. El document inclou com a recomanació desaconsellar expressament la celebració de trobades socials amb no convivents als domicilis o en altres espais tancats. A banda, es considera pertinent fer una campanya institucional per evitar la “relaxació de comportaments” amb el lema ‘No salvem setmanes, salvem vides’.

Altres mesures fan referència a una relaxació de les restriccions a les residències geriàtriques amb els membres vacunats, per bé que es recomana continuar mantenint les mesures d’higiene i prevenció com l’ús de mascareta, rentat de mans i distància de seguretat, així com una ventilació adequada. Així, es permetran les activitats grupals i l’ús de les zones comunes dins del centre. També es flexibilitzaran els règims de visites i sortides a partir d’una avaluació individualitzada de cada resident i de cada centre. Una altra mesura que s’estableix en aquest àmbit, és que els treballadors han d’estar vacunats per treballar-hi. Per tant, per als nous treballadors, caldrà establir la pauta de vacunació tan aviat com sigui possible.

Fonts del Govern han recordat a l’ACN que la proposta de tancar perimetralment encara no és vinculant perquè ha de passar pel Consell Interterritorial de Salut la propera setmana. Les mateixes fonts han apuntat que al Govern “no li agraden les ingerències”. A més, han apuntat que fins ara s’han pres les decisions des de la Generalitat, sense participació del govern espanyol o de les altres comunitats, que no han intervingut fins que ha arribat la Setmana Santa. Aquest dijous, justament, el Procicat ha aprovat que en les reunions de sis puguin participar més de dues bombolles de convivència.

Comentaris

    Regió sanitària en comptes de comarca 04/03/2021 10:53 pm
    Potser ja n'hi ha prou de tancament comarcal, que genera molts problemes. Cal anar a una àrea més gran, com regió sanitària.

Nou comentari