El Procicat ha aprovat aquest dijous, a banda de la relaxació de mesures a la restauració ja avançada, augmentar paulatinament la presencialitat a les universitats “amb un màxim d’un 30% del seu aforament perquè els estudiants puguin recuperar aquesta vida, però mantenint la màxima seguretat en ambients universitaris”, ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa aquest migdia. Tant Vergés com el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, han volgut deixar clar que la situació és de baixada lenta del a corba i que cal mantenir “el gruix de les restriccions” mantenint “la prudència”. Els ajustaments entren en vigor dilluns i ho estaran durant set dies.

També s’ha decidit relaxar mesures en activitats extraescolars i de lleure: s’amplien tenint en compte no només la primària, sinó també gent jove fins a Batxillerat o cicles de formació professional. En esports, els vestidors oberts per a usuaris de piscines, es poden fer servir per part d’altres persones, però Vergés ha demanat un ús “racional” i “sense aglomeracions”. El Govern crida, però, a dutxar-se a casa si és que es pot. En aquest àmbit, es recuperen les lligues competitives federades a partir de 16 anys.

També es decideix recuperar les activitats en centres cívics a l’aire lliure per a majors de 60 anys per raons de salut. Hauran de fer les activitats en grups de sis persones i es demana “molta cautela”. Així mateix, s’ha decidit la represa d’actes culturals a museus, biblioteques o sales d’exposicions. Els confinaments municipal, comarcal i nocturn es mantenen.

Sobre la Setmana Santa, el conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, ha dit que de moment no es pot avançar res respecte a la mobilitat perquè encara “no s’ha treballat” una proposta.

Nou comentari

Comparteix