Sánchez diu que la vacuna Janssen és “segura”

El president espanyol diu que quan arriben alertes cal "frenar" per aclarir-les i adoptar decisions

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimarts que la vacuna Janssen, que desembarca aquest dimecres a l’Estat, és “segura“, però ha admès que quan arriben informacions com la que ha emès l’Agència de Medicaments dels Estats Units, que recomana que s’aturi la vacunació, “evidentment el que hem de fer és frenar, veure exactament quins són els episodis, la potencial casuística i adoptar decisions com hem adoptat amb AstraZeneca”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres El president del govern espanyol s’ha assabentat per una pregunta de la premsa de la decisió de l’agència de Medicaments dels Estats Units (FDA, en les seves sigles en anglès) de suspendre l’ús de la vacuna de Janssen, de l’empresa Johnson&Johnson, després de detectar sis casos “estranys i greus” de trombosis entre els vacunats. 

La decisió s’ha pres per “precaució” i mentre s’analitza a fons la situació. Els casos de trombosis, segons informa la FDA al seu perfil de Twitter, són “extremadament rars”, i s’han detectat després que els Estats Units hagi administrat més de 6,8 milions de dosi de la vacuna. Justament aquest dimarts, Catalunya inicia la vacunació amb Janssen.

Sánchez ha afirmat que en tot cas cal “ser conscient” que “totes les vacunes que s’estan administrant a la població espanyola, europea i sense dubte la dels Estats Units compten amb totes les garanties i seguretats”. “L’anàlisi de risc-benefici és sens dubte molt desequilibrat a favor del benefici, de salut pública”, ha dit.

En aquest sentit ha recordat que “lògicament” en el sistema de controls “les aturades no deixen de demostrar les garanties del procés de vacunació”. Les agències del medicament espanyola i europea, ha dit, tenen un nivell extraordinari de qualificació i totes les vacunes que s’administren compten amb “totes les garanties”.

Comentaris

    Merkiin Muffley 13/04/2021 4:09 pm
    Sanchez és doctor... com el Dr Strangelove.

Nou comentari