Salut es mostra més obert al passaport Covid dins del Govern

L'eina es fa servir en altres països per augmentar el número de persones que es vacunen

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assegurat que cal estudiar a nivell estatal els beneficis d’implementar el passaport Covid-19 per augmentar la cobertura vacunal. L’anàlisi s’està fent en comissions tècniques i Cabezas s’ha mostrat partidària d’explorar-ho en una estratègia conjunta que serveixi per superar entrebancs judicials. En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, Cabezas va dir que Salut havia demanat la implementació.

Aquestes declaracions les va matisar hores després la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, assegurant que el passaport Covid-19 no estava damunt de la taula de l’executiu que a més ho veu com una mesura discriminatòria. Tot i aquestes declaracions, Cabezas ha dit avui que “no hi ha discrepàncies” entre Salut i la resta del Govern en aquesta qüestió.

El passaport Covid es veu com una mesura que pugui contribuir a forçar persones que no s’han vacunat a fer-ho. Salut s’ha proposat que aquest mes de setembre s’arribin a posar dos milions de dosis, és a dir, vacunar un milió de persones, però les darreres setmanes s’ha produït una frenada. Salut està valorant accions per estimular la vacunació, però no ha acabat d’aclarir quin tipus de mesures es podran aplicar per incentivar-la.

Comentaris

    Una altra Dr. Cabezas 08/09/2021 1:44 pm
    Una mesura per forçar, és a dir, impositiva i discriminatòria. Per sort, a més, il·legal. Que els tribunals espanyols ens hagin de protegir del talibanisme català ja és increïble.

Nou comentari