El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut espera la recomanació de l’Estat per administrar la tercera dosi als majors de 65 anys
  • CA

El Departament de Salut espera el vist-i-plau de l’Estat per tal d’administrar la tercera dosi de la vacuna a les persones majors de 65 anys que la necessitin. La setmana passada es va començar a administrar la dosi a majors de 90 anys. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que aquesta qüestió està sent avaluada en el marc de la Ponència de Vacunes del Ministeri de Sanitat, que es reuneix cada dimecres.

L’investigador d’IrsiCaixa Julio Blanco ha explicat que l’administració de la dosi de reforç a persones de més de 65 anys ja es va aprovar la setmana passada per part de la FDA dels EUA. “Les persones de més de 65 anys necessitaran una tercera dosi en general”, ha dit Blanco. L’expert ha considerat que aquest és “el proper pas a discutir, però a nivell europeu s’ha de veure la incidència de la malaltia en aquesta població”.

Cabezas ha recordat que la documentació tècnica està en mans de la Ponència de Vacunes del Ministeri de Sanitat i aquest és “un dels temes que està estudiant”. Segons la secretària de Salut Pública, “la idea és que el següent grup d’edat a rebre tercera dosis igui aquest, seguint els grups marcats progressivament”. Ara mateix s’està estudiant les dades dels estudis d’efectivitat a nivell de l’estat espanyol “per poder donar una recomanació de seguida que es pugui”.

La tercera dosi, segons els experts no seria necessària, només en el cas d’algunes excepcions. També l’OMS va assegurar setmanes enrere que abans de procedir a oferir una tercera dosi caldria resoldre el problema d’abastiment de vacunes de païssos pobres en els quals la inexistència de vaccins fa impossible que hi hagi població protegida. Això al mateix temps complica que es pugui continuar frenant l’expansió del virus a tot el món. Païssos com EUA i Israel ja han començat a administrar la tercera dosi. En el cas d’Israel, els resultats han estat positius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa