Els israelians avancen amb la tercera dosi i l’experiència els funciona

Qui no rebi la nova punxada i hagin passat més de sis mesos des de la segona ja no serà tractat com a "vacunat"

Israel administra la tercera dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19 des del passat mes de juliol, una estratègia que contrasta amb la que aquest mateix dijous ha recomanat l’Agència Europea del Medicament, considerant que la tercera dosi per a tota la població no és urgent. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, mencionava aquest país aquest dimecres en la primera roda de premsa de vacunació després de les vacances. Amb nou milions d’habitants, el que passa a Israel pot ser un avançament del que pugui passar a Catalunya en diversos aspectes. “Israel —ha explicat el conseller— va abanderar la vacunació, però després va tenir una frenada i no han avançat molt més en pauta completa, va desescalar el mes d’abril i maig i va obrir fronteres, els contagis aleshores es van disparar”. Una situació que, segons Argimon, és similar a la que s’ha viscut al Regne Unit o als EUA, uns altres països en els quals el conseller es fixa particularment per anticipar possibles situacions que es podrien reproduir a Catalunya.

Què és el que ha passat exactament amb Israel després que experimentés un augment dels contagis i iniciés la vacunació amb tercera dosi al juliol? Segons un informe del diari Haaretz, el número de pacients crítics de Covid-19 al país s’havia reduït fins a 719, un dia abans de la reobertura de les escoles, que han començat la majoria presencialment. El número de nous casos registrats dilluns pujava a 10.947, però les dades de la pandèmia suggereixen que la campanya de la tercera dosi està tenint efectes positius. La velocitat de propagació o R ha anat baixant fins a 1,09. També s’ha aconseguit reduir la taxa de positivitat fins a 7,65%. El número de morts dilluns era de 25. A partir d’aquesta setmana la tercera dosi estava disponible per a tothom i dilluns es van administrar 114.851 dosis, però ja l’han rebut 2,15 milions de persones a tot el país.

Ja l’han rebut 2,15 milions de persones a tot el país

Un sanitari fa un test ràpid a un nen / EP

A Israel aquells que no rebin la tercera dosi ja no seran considerats a partir de l’1 d’octubre persones vacunades, quan això es tingui en compte pel que fa a restriccions, si han passat més de sis mesos d’ençà que s’hagi rebut la segona dosi. La meitat dels nous casos detectats al país corresponen a estudiants o personal de centres educatius. Els professors no vacunats hauran de fer un test ràpid mentre que les classes amb una taxa de vacunació per sota del 70% hauran de fer classe a distància.

Les classes amb una taxa de vacunació per sota del 70% hauran de fer classe a distància

Augment de casos al Regne Unit

Un altre dels països en què es fixa el conseller Argimon és el Regne Unit. Aquest dimecres s’han registrat 207 morts a causa de la Covid-19 i s’han notificat 35.693 casos nous. Segons les dades del govern britànic el 78,9% de la població ha rebut la segona dosi. L’analista de dades Ganesh Rao explica en un article a Sky News que després de la reobertura de les escoles a Escòcia i l’aixecament de restriccions els casos han augmentat amb rapidesa i augura que aquest augment es produirà ara a tot el Regne Unit. Un dels temes de discussió al país és l’oci nocturn, però no pas per la seva reobertura. Els clubs estan oberts i la discussió se centra ara amb el passaport Covid que el govern vol que s’exigeixi als clients. L’augment de casos no ha fet en aquest cas que el govern tanqués aquesta mena de locals.

Comentaris

    Jaume Vives 03/09/2021 7:11 am
    En tant poques ratlles i tantes contradiccions , es el que passa quant es menteix.

Nou comentari