El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Renfe expedienta maquinistes per no fer els serveis mínims
  • CA

La vaga de Renfe ha continuat avui en un nou dia de caos al transport. La companyia ha obert vuit expedients -a Rodalies i a València- a maquinistes que han comès faltes “molt greus” durant aquests dos dies. Renfe els ha notificat l’obertura de l’expedient a través d’un mail amb certificació de recepció, un burofax personal i un altre dels comitès locals on estan adscrits. Renfe assegura que els maquinistes van rebre les cartes on se’ls notificava que havien de treballar en serveis mínims a través d’un mail amb certificació de recepció.

En canvi, el principal sindicat, Semaf, sosté que encara no les han entregat. En un comunicat, Semaf ha lamentat les ‘”acusacions infundades” de la companyia i ha assegurat que tots s’han presentat a la feina. Per aquest motiu, Semaf ha tornat a carregar contra la “mala gestió” d’aquests serveis mínims i ha demanat disculpes als usuaris, de qui ha dit que entén els seus sentiments de “frustració i incomprensió” cap al col·lectiu de maquinistes. Avui s’han registrat de nou moltes aglomeracions i s’han viscut moments tensos. Un vigilant de seguretat fins i tot ha agredit una dona.

Semaf culpabilitza la companyia del “col·lapse del sistema ferroviari” i la reducció del servei, que compta amb 700 treballadors menys que l’any 2019. També denuncia 1.000 circulacions diàries menys. Per aquest motiu, reclama la recuperació de tots els trens i les plantilles per garantir el servei i demana la “integritat de l’empresa i els seus treballadors. “Esperem que quan aconseguim millorar el servei finalment seran compresos els motius que han causat aquesta mesura de protesta”, afegeix el sindicat en el comunicat

Segons Semaf, el seguiment està sent “quasi absolut” i han demostrat el seu “enorme malestar amb la deriva de retallades de l’actual equip de direcció del Grup Renfe”. Després d’aquesta segona jornada, està previst que la protesta s’allargui els dies 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a octubre 01, 2021 | 17:47
    ton c. octubre 01, 2021 | 17:47
    Osti tu , calla que igual els condecoren.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa