Segon dia consecutiu amb irregularitats a Rodalies. Segons ha informat Renfe, els retards es tornen a produir des de primera hora d’aquest matí per “l’incompliment” dels serveis mínims per part d’alguns maquinistes, tal i com també assegura Rodalies. Ahir dijous s’havien d’oferir uns serveis mínims del 85%, però només es va prestar un 43%. Tot i que l’empresa acusa part dels treballadors de no complir amb l’obligatorietat de serveis mínims, el sindicat convocant de la vaga assenyala que Renfe no va notificar a molts maquinistes que tenien l’obligació de presentar-se a treballar. Ahir es van arribar a cancel·lar fins a 417 trens fins a les vuit del vespre, i es van produir retards generalitzats.

La directora de Rodalies a Catalunya, Maite Castillo, ha apel·lat a la “responsabilitat” dels maquinistes per tal de revertir aquesta situació. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha assenyalat que aquesta situació ha arribat de manera “sobrevinguda” i que el divendres comença amb uns serveis mínims lleugerament superiors: un 47%. Sobre la batussa amb els maquinistes, Castillo ha assegurat que s’han enviat totes les notificacions als treballadors, i que prova d’això és que alguns d’ells sí que s’han presentat a treballar. Preguntada per com es pot revertir aquesta situació de cara als propers dies de vaga, ha admès que cal que els treballadors es presentin al seu lloc de feina.

Com no podia ser d’una altra manera, el Govern va aprofitar el caos d’aquest dijous per assegurar que aquest era “un nou motiu” per exigir a l’Estat espanyol el traspàs d’aquestes competències. El secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, va demanar “urgentment” i “immediatament” obrir negociacions amb el Ministeri de Transports, i va afirmar que cal “posar-se a treballar” per tal que Catalunya tingui un servei de Rodalies i Regionals digne. La Generalitat lamenta que els ciutadans catalans “es vegin perjudicats en el seu dia a dia pel mal servei” de Renfe.

Cal recordar que aquest dijous es va arribar a suspendre la circulació de trens a l’Estació de Sants, el pulmó ferroviari de Barcelona, i el tancament de l’estació de Plaça Catalunya degut a les aglomeracions que s’hi produïen. Renfe va denunciar que els maquinistes no estaven fent els relleus previstos.

L’empresa acusa els maquinistes de no estar complint amb els serveis mínims pactats i no presentar-se expressament a la feina per tal que la vaga sigui encara més caòtica, però el sindicat convocant Semaf assenyala que la culpa és de Renfe. Assegura que l’empresa va fer una “mala gestió” dels serveis mínims i que no va comunicar correctament qui havia d’anar a treballar i qui no. L’aturada continuarà els dies 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: L'Escurso Negre a octubre 01, 2021 | 08:50
    L'Escurso Negre octubre 01, 2021 | 08:50
    Veieu el que fan aquests funcionaris del Estat, fins amb aixo ens tenen colonitzats. Pregunteu si a la resta del Estat tambe fan o han fet alguna vaga salvatge. Perque no diuen publicament la veritat del que reclaman.
  2. Icona del comentari de: Jou a octubre 01, 2021 | 08:58
    Jou octubre 01, 2021 | 08:58
    Això no es pot aguantar, els putos maquinistes no volen perdre el privilegis per el traspàs a la Generalitat i faran tot el mal que puguin, d'acord, que prenguin nota. Quan sigui a càrrec de la Gene, tots els que siguin culpables d'aquest desgavell al puto carrer, i amb un punt de mira a qui es contracte com a Seguretat i els que hi puguin quedar. Ja es contractarà nou personal, per això no patiu. Xusma fora.
  3. Icona del comentari de: Tano a octubre 01, 2021 | 09:36
    Tano octubre 01, 2021 | 09:36
    Rodalies esta ple de rates que fan d'informadors i van anant recopilant informació dels ciutadans per el Deep state. Si cerqueu trobareu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa