El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Regne Unit i Israel prenen alè abans d’una temuda nova onada de Covid-19 a la tardor
  • CA

Les autoritats sanitàries i alguns experts del Regne Unit i Israel ja veuen venir un nou embat de la Covid-19 en les properes setmanes tenint en compte l’inici de curs i la finalització de les vacances. Els dos països parteixen de condicions diferents: el Regne Unit encara debat si convé vacunar els joves d’entre 12 a 15 anys, mentre que Israel ha estat administrant la tercera dosi des de juliol. A Israel els estudiants han tornat a les classes aquesta setmana i al Regne Unit ho faran a partir d’aquest dilluns. El diari Haaretz informa aquest diumenge que s’ha produït un descens en el número de contagis al país gràcies a l’esforç per administrar una tercera dosi de la vacuna. Els experts però veuen ara que tots els esforços per doblegar la corba es puguin perdre a causa de la tornada a l’escola i per les estes tradicionals que s’aproximen, que faciliten les reunions familiars.

Al Regne Unit, la reobertura d’escoles es produeix amb crítiques d’associacions de professors que creuen que s’han fleixibilitzat mesures de protecció contra el virus. David Strain, doctor de la University of Exeter Medical School, entrevistat per Sky News, afirma que els estudiants tindran més possibilitats de contagiar-se amb la reobertura de les escoles i que “les vacances d’estiu han actuat com hauria fet un tallafoc”. Aquest expert diu que esperen que la velocitat de propagació s’enfili fins a l’1,7 al Regne Unit i que els casos setmanals es doblin. Aquest país encara ha de decidir si recomana la vacunació entre els joves de 12 a 15 anys. On el curs ja ha començat és als EUA i allà les escoles estan fent ja canvi de plans. Havien decidit apostar per la presencialitat aquest curs, però la variant Delta està obligant a replantejar la docència i contemplar l’ensenyament en línia, informa NBC News.

A Catalunya, el Govern va presentar les mesures establertes per iniciar el curs de forma segura la setmana passada. El punt a favor del retorn a l’escola a Catalunya és que l’índex de vacunació general és elevat. La franja de 12 a 15 anys a Catalunya té un índe de 60% de peimera dosi posada i 35 de pauta completa. El factor de la variant Delta, molt més infecciosa, continua sent però un element que convida a plantejar-se alguns interrogants, tot i l’elevat nivell de vacunació. La vacuna de moment no atura el contagi al nivell esperat, però el risc de patir la malaltia de forma greu i morir es redueix, per això es pot esperar augment de contagis sense que la traducció clínica estigui al mateix nivell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa