Oriol Mitjà torna a la càrrega: “La tercera onada és segura si no actuem diferent”

L'epidemiòleg posa en dubte que el Govern estigui fent tot el que està al seu abast

L’epidemiòleg Oriol Mitjà ha tornat a la càrrega aquest dijous contra la gestó de la pandèmia per part de la conselleria de Salut. En un fil a Twitter, Mitjà ha dit que “la tercera onada és segura si no actuem diferent”. Precisament aquest dijous la consellera Alba Vergés ha dit que es vol evitar arribar-hi i que per aconseguir-ho cal responsabilitat ciutadana, però que el Govern ja està fent tot el que té al seu abast. Vergés també ha culpat l’estat espanyol de no ajudar els negocis que han de tancar.

En el seu fil, però, Mitjà posa en dubte que el Govern hagi fet tot el possible. Segons l’epidemiòleg, “no hi ha hagut cap millora significativa en l’estratègia de control des de juliol” a Catalunya. El doctor especifica que els cribratges massius estan restringits a la metropolitana nord, a les farmàcies es faran test PCR per carta d’invitació i denuncia que el rastreig queda “igual”, si bé Vergés va afirmar dilluns que hi hauria 500 persones més en aquest circuit.

Mtijà avisa que Salut “xoca contra el mateix mur” i recorda que “l’estratègia per evitar el confinament és testar-rastrejar-aïllar, però no ho fem amb prou intensitat”. Els cribratges s’haurien de fer a les nou regions de l’ICS, afirma l’epidemiòleg, “de forma continuada, cada setmana prioritzant els barris amb més incidència”.

L’epidemiòleg també comenta les declaracions de Vergés sobre els ajuts que l’estat espanyol no ofereix. “Salut diu que no té diners per pagar ajuts, però cal entendre si tenen diners per tests d’antigen, també seria bo que es deixin ajudar pel sector privat o pel ciutadà”, comenta. El tests antigèncis es podrien fer “a empreses i farmàcies sense prescripció mèdica i sense cost per Salut”.

Finalment, Mitjà també lamenta la desconfiança de Salut cap a l’app Radar Covid “perquè no permet la traçabilitat”. El doctor creu que “aquesta és la fortalesa de l’app, que ella mateixa avisa els contactes exposats sense necessitat d’informar a les autoritats”.

Nou comentari