Mobilitat oberta per tot Catalunya a partir de dilluns

S'obren els restaurants als centres comercials però continua l'horari restringit només fins a les 17h | Es reprenen les classes presencials al Batxillerat i centres formatius

El Govern ha informat aquest dijous que cau el confinament comarcal i la mobilitat queda oberta per tot Catalunya a partir de dilluns. La consellera de Salut, Alba Vergés, també ha dit que s’obren els restaurants als centres comercials però continua l’horari restringit només fins a les 17h i que es reprenen les classes presencials al Batxillerat i centres formatius. També hi ha un canvi en l’aforament de les activitats esportives i religioses: del 30% es passa a un 50% de l’aforament màxim; mentre que al comerç es manté el mateix aforament màxim (30%) però cau la limitació de metres quadrats a l’establiment. També s’obren els espais infantils lúdics amb un aforament limitat al 30%.

Pel que fa als desplaçaments i a les reunions, Salut no posa ara cap restricció pel que fa a les bombolles. És a dir, que dins d’un mateix cotxe hi podran viatjar persones que no convisquin habitualment. Des del Govern, però, s’ha demanat i recomanat no fer barreja i limitar les interaccions socials només a aquelles que siguin necessàries. Sí que es manté, però, el topall màxim de sis persones. “Hem de fer un ús racional de la interacció social”, ha dit el secretari general de Salut, Marc Ramentol.

El Procicat va decidir aquest dimecres aixecar el confinament comarcal a partir de dilluns que ve. Els responsables de Salut i Interior tenien diverses propostes sobre la taula, però finalment es va acordar restablir la mobilitat. Per entrar i sortir del país sí que caldrà tenir una justificació. Aquest aixecament de la restricció de mobilitat arriba després que les autoritats sanitàries hagin confirmat que després de Setmana Santa no s’ha produït una explosió de nous casos de Covid-19.

La situació epidemiològica actual a Catalunya és estable. Les dades d’aquest dijous, per exemple, indiquen que la pressió hospitalària es continua reduint amb 39 persones menys que ahir hospitalitzades. En total hi ha 1.611 pacients ingressats i d’aquests 494 es troben a cures intensives, tres menys que el dia anterior. Els nous contagis confirmats per PCR i TA pugen a 2.068, mentre els indicadors de propagació del virus disminueixen. La vacunació s’ha multiplicat gràcies a l’arribada de noves dosis a Catalunya: s’han posat 74.064 dosis més, de les quals 26.208 són primeres dosis (1.636.558 en total) i 47.854 segones (578.728 en total). Salut ha notificat quatre morts (21.724 en total).

Comentaris

    Jose 22/04/2021 3:43 pm
    Malament. Ja parlarem a mitjans de maig
    roger 22/04/2021 12:37 pm
    voleu fer el futut favor de deixar obrir els restaurants fins la nit?????? es pot dinar i no sopar? ni sentit del ridícul no teniu

Nou comentari