El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La velocitat de propagació manté la tendència a l’alça
  • CA

La velocitat de propagació, índex que havia estat diverses setmanes decreixent, manté per tercer dia consecutiu una tendència a l’alça, si bé només augmenta una dècima i se situa a 0,85. Aquest valor preocupa per la possible arrencada d’una quarta onada quan les UCIs estan encara plenes després de la tercera. El risc de rebrot, segons les dades del Departament de Salut d’aquest dijous, es queda igual, a 274. És el temut aplanament de la corba, que apunta cap a una nova escalada.

La pressió hospitalària baixa amb la sortida de 64 pacients (2.117 en total), però ingressen 4 persones més a les UCIs (en total 616). Reduir la pressió als llits de crítics és un malson que les autoritats sanitàries no tenen manera d’afrontar amb rapidesa perquè depèn de l’evolució de cada malalt.

Els nous contagis de moment no passen la barrera dels 2.000. Aquest dijous se’n notifiquen 1.715, confirmats per proves PCR i TA. La taxa de positivitat de moment es manté a la baixa, amb un 4,28%. La incidència acumulada a 14 dies també continua en una posició discreta, reduint-se a 333,79 casos per cada 100.000 habitants.

Les dades poden començar a canviar si les noves variants en circulació a Catalunya aconsegueixen esguerrar el descens sostingut de les darreres setmanes. De moment, no s’associa a les lleugeres flexibilitzacions de mesures aquest canvi de tendència del virus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JaS a febrer 18, 2021 | 10:28
    JaS febrer 18, 2021 | 10:28
    Alarmisme gratuit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa