Argimon alerta d’un canvi de tendència del virus: “No és bona notícia”

La corba epidèmica s'està aplananat i això és un mal símptoma

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha advertit aquest dijous que s’està produint un canvi de tendència en l’evolució de la Covid-19 a Catalunya i ha considerat que “no és bona notícia”. Després d’un període de baixada, les corba està ara “aplanant-se” i això posa les autoritats sanitàries en alerta perquè les UCI encara estan plenes i iniciar una quarta onada suposaria un greu problema.

“El nostre problema són els malalts a les UCI”, ha remarcat Argimon. La segona onada va arrencar amb 140 malalts en llits de crítics, la tercera onada amb 320 —és a dir 200 més que l’anterior— i ara, si arrenqués la quarta onada, començaria amb 600 persones a l’UCI, 300 més que a la segona onada.

“La taxa d’infecció la podem reduir a costa de sacrifici, llocs de treball i fatiga pandèmica”, ha advertit Argimon. Però reduir l’ocupació de llits d’UCI és molt més lent.

Argimon ha comentat que Salut estarà “molt amatent” perquè “si aquesta tendència es consolida” caldrà “intentar veure el perquè”. Aquest canvi de tendència no l’associent amb la petita obertura que s’ha fet en la restauració i es pensa que pugui ser causa de les variants del virus.

El Procicat s’ha reunit aquest matí i de moment no hi ha cap decisió presa sobre mesures a aplicar a partir de dilluns.

Comentaris

  Fran 18/02/2021 3:41 pm
  Com es que molts metges que ja hi són vacunats diuen que ells no es posarien mai la vacuna xinesa ni la vacuna rusa... Si per a ells no és bona per a la resta de mortals tampoc ens hi convé.... oi???
  jacqme de Montpeller 17/02/2021 6:03 pm
  Una cosa que podrien fer és no limitar l'accés a la vacuna d'Oxford als més joves de 55 anys. L'Agència Europea del Medicament i la FDA americana només demanaven a les vacunes una eficàcia del 50%, i tot i que hi ha prou dades per a qui n'entén de tot això, a la Sra. Merkel i al seu escuder madrileny PS, els sembla que un 60% no és prou bo. Ningú, ni els primers que van fer una prova en persones amb sudafricans afectats per la variant sudafricana (NOVAVAX) ha tingut en compte que (segons la farmacèutica) aproximadament el 50% dels vacunats eren positius a VIH. Pot ser que aquesta sigui l'explicació de la menor eficàcia. Els afectats per aquesta injusta condició tenen, o són més propensos a tenir un sistema immunitari subòptim.
   Jan Mateu 17/02/2021 9:22 pm
   Estas pixant fora de test. Una cosa no te res a veure amb l’altre

Nou comentari