La Unió Europea no allarga el contracte amb AstraZeneca

La decisió arriba per l'incompliment reiterat en l'entrega de les vacunes

El comissionat europeu de Mercat Interior, Thierry Breton, ha anunciat aquest diumenge que la Unió Europea no renovarà el contracte amb la farmacèutica AstraZeneca a partir del mes de juny. “No renovarem les comandes després de juny. Veurem què passa”, ha afirmat Breton a la ràdio pública France Inter. La notícia arriba un mes després que la Comissió Europea emprengués accions legals contra AstraZeneca per no respectar el contracte de subministrament de vacunes contra la covid-19 (la farmacèutica havia d’entregar 120 milions de dosis durant el primer trimestre i finalment en va repartir només 30). Ahir mateix, Brussel·les va firmar un nou contracte amb Pfizer-BioNTech per adquirir 1.800 milions de vacunes entre el 2021 i el 2023.

La polèmica amb AstraZeneca es va incrementar quan el diari britànic The Telegraph va publicar que el govern del Regne Unit va permetre de forma secreta a la companyia AstraZeneca utilitzar la seva cadena de subministrament al país per produir vacunes per Austràlia, un dels seus principals aliats. A canvi, segons aquest rotatiu, el Regne Unit obtindria deu milions de dosis de vacuna més per a la seva campanya de vacunació massiva, una de les més ràpides del món. 

Comentaris

  Sentit comú 10/05/2021 5:35 pm
  Millor un vaccí que no tingui tants de trombes com a efecte. Si diuen que els vaccins tenen més beneficis que desavantatges, millor escollir el vaccí que té menys desavantatges, en aquest cas casos de trombosis... És així o no ?
  ciutadà 10/05/2021 8:54 am
  És clar: AstraZeneca és anglesa.
  Collons! Llavors no es posarà a l’exèrcit ni policies? 09/05/2021 4:41 pm
  Ni al Gonzalo Facha Segurata, ni al LuisitoNemo o al suposat doctor StrangeCagundèú? Quina llàstima...
  la mare que els va parir 09/05/2021 2:21 pm
  o l'he hagut de posar. Aquests funcionaris de l'Europa són el pitjor que he vist. Els importa un rave els morts el creixement i la seva mare
   La mare del Tano 10/05/2021 5:37 pm
   Quin comentari més poca-solta, "la mare que et va parir".

Nou comentari