El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La sisena onada amb Delta empitjora mentre s’espera l’efecte d’Òmicron
  • CA

Tots els indicadors de la pandèmia continuen empitjorant en plena alarma per l’arribada de la variant Òmicron. La pressió hospitalària guanya aquest divendres 11 pacients més ingressats amb Covid als centres hospitalaris catalans, elevant el balanç a 1.139 pacients, segons les dades del Departament de Salut. Tambe hi ha sis persones més en estat crític que han necessitat ser ingressades a unitats de cures intensives (UCIs). En total hi ha 287 persones en estat crític.

Pel que fa a nous casos confirmats per proves PCR o tests antígens (TA), Salut en notifica avui 5.887. El risc de rebrot puja 136 punts i passa de 766 a 902. La velocitat de propagació o Rt incrementa un 0,12 i queda fixada en 1,59. La incidència acumulada a 14 dies augmenta en 46 casos i se situa en 581,53 casos per cada 100.000 habitants. La taxa de positivitat també continua el seu lent augment i ara ja està en 11,41%.

L’evolució de la pandèmia és negativa mentre es manté la incògnita sobre els danys que causarà la variant Òmicron, encara que alguns experts creue que és possible que capgiri l’escenari d’un dia per l’altra, com va avisar en una entrevista a EL MÓN dilluns la investigadora del grup BIOCOMSC de la UPC Clara Prats. En les darreres hores, el també físic Àlex Arenas ha advertit a través de Twitter que les previsions que té per a Catalunya amb la variant Òmicron són molt dolentes. De fet, Arenas, que és assessor del comitè d’epxert del Govern, ha assegurat que el problema és “gros”.

Els experts estan reclamant que les persones que fa sis mesos o més que s’ha vacunat, que s’administrin la tercera dosis per recuperar el nivell de protecció fins al 70%. Actualment l’efectivitat cau fins al 30%. Els assessors del Govern mentrestant estan pressionant perquè s’apliquin mesures, doncs ja s’ha arribat a la conclusió que amb Òmicron ja no s’arriba a temps per aturar l’onada. De fet, Òmicron serà una onada que arribarà encavalcant-se amb l’onada de la Delta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Negacionistaconspirador a desembre 17, 2021 | 13:29
    Negacionistaconspirador desembre 17, 2021 | 13:29
    Omicron és una varian més lleu això no voldir que no i haigo cap mort o cap Hospitalitzacio pero les hospitalitzacion començaran a baixar un cop omicron és comenso a imposar "Sol cal fixarnos que està pasant a Sud Àfrica". Omicron tambe té una cosa bona que és tranmet més ràpid si això ho sumem en què és una varian mes tranmisible i més lleu fa que la imunitzacio natural sigi més ràpida i efectiva. I si em permeteu diu cap espert no a recomenat remeis de tota la vida que sí que van bé pel Sars- Cov-2 com ja sa demostrat en diferets estudis com són les tarronjes o tambe els aliments proviatics això no vol dir que si et prens tarronjes o aliment proviatic no acavis hospitalitzat o en una UCI o que tacavis morin pero sí que tens més posibiolitat de tindre un bon sistema imunologic i això fa que ho pugis pasis de forma asintomatica o amb sintomes lleu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa