El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts demana al Govern una auditoria independent sobre la gestió de la pandèmia
  • CA

Com ha gestionat i gestiona el Govern de Catalunya la crisi derivada de la Covid-19? S’han fet bé els deures d’una administració pública? I de forma més directa, ha estat correcta la gestió que han fet departaments clau -en mans d’ERC- com Salut i Ensenyament? Junts per Catalunya ha fet una proposta a l’hemicicle adreçada directament al vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, la creació d’una auditoria independent sobre la gestió pública de la Covid-19: “Hi ha la necessitat d’avaluar amb rigor tota la gestió de la pandèmia” feta per l’executiu, ha exposat el president dels junters al Parlament, Albert Batet, que ha instat Aragonès a “encarregar una auditoria pública i independent que analitzi què s’ha fet bé i què s’ha de millorar” des de la Generalitat.

“Tenim l’obligació de ser una administració solvent”, ha dit el president del grup de JxCat. La proposta arriba despres que el govern britànic anunciés un estudi d’aquestes característiques i de donar-se a conèixer l’avaluació encarregada per l’OMS. “Tenim el deure de retre comptes a la ciutadania”, ha afegit el diputat, que no ha detallat en quins departaments s’hauria de centrar l’auditoria ni quins partits els han capitanejat en el Govern que ha gestionat la pandèmia.

Aragonès s’ha compromès a mantenir la transparència “tant com calgui”. “El Govern ha actuar sempre amb transparència i amb la voluntat de donar i fer públiques totes les dades. I activarem tots els mecanismes de transparència necessaris per fer totes les avaluacions que facin falta”, ha dit el vicepresident en funcions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa