Greta Thunberg defineix la conferència climàtica com “bla bla bla”

Greta Thunberg ha definit la Conferència sobre el Canvi Climàtic de les Nacions Unides que es duu a terme des de diumenge i fins al 12 de novembre a Glasgow com “una celebració de dues setmanes de negocis i bla bla bla“. L’activista sueca ho ha escrit a Twitter, on ha afirmat que la COP26 és “la més excloent que hi ha hagut mai”. “Això ja no és una conferència sobre el clima. Això és un festival del greenwash del nord global”. Greenwash és el terme utilitzat per designar una preocupació poc sincera o superficial a l’entorn del medi ambient.

Pel contrari, aquest dijous s’ha arribat a un acord a la COP26 per abandonar definitivament el carbó. Alguns dels principals consumidors de carbó del món, com ara Polònia, Xile o el Vietnam, formen part dels 190 països i organitzacions que s’han compromès a abandonar aquest combustible fòssil. L’acord, que dóna certa esperança pel que fa a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, s’ha signat aquest dijous a la cimera climàtica COP26 de Glasgow, segons va anunciar el govern britànic, el seu impulsor, aquest dimecres.

Els participants en aquest acord es comprometen a deixar d’invertir en la generació d’energia mitjançant la combustió de carbó tant als seus països com a fora, i també a deixar de fer servir aquest combustible. En aquest cas, hi ha dues dates límit: el 2030 per a les grans economies signatàries, i el 2040 per als països en vies de desenvolupament. Justament, aquesta darrera dada és indicativa d’una de les grans novetats d’aquest acord: dels 40 estats que el signaran, n’hi ha 18 que mai no s’havien compromès a res pel que fa a l’ús del carbó, i per a alguns, com la mateixa Polònia, complir aquest acord suposarà un esforç titànic.

La part negativa d’aquest gran compromís, és clar, és que alguns dels països més dependents del carbó del món, com ara la Xina i els Estats Units, no s’hi han sumat, cosa que impactarà negativament en els resultats que pugui tenir fins i tot si, en el millor dels casos, tots els països i organitzacions signants compleixen o fins i tot s’avancen a les dates límit establertes.

Comentaris

  ciutadà Novembre 04, 2021 | 20:09
  Noia,ets tan energica i valuosa com jove. Quan et vagis fent gran entendràs que el poder establert sempre guanya.
  Anònim Novembre 04, 2021 | 20:56
  qui és aquest nen?
  ... Novembre 04, 2021 | 21:22
  Una xiqueta innocent i ingènua amb Asperger.
  Doctor Strangelove Novembre 05, 2021 | 12:39
  Aquesta nena no hauria de ser al col·legi? I més sent una NEE. Doc.
  Gonzalo Novembre 05, 2021 | 12:54
  Esperando el gag de Jair Domínguez y peyu.

Nou comentari