Els restauradors demanen l’incompliment del pla de reobertura de l’oci nocturn

La Fecasarm defensa que el sector pateix "un tancament encobert" i es presenta com l'alternativa al "caos" de les festes il·legals

La Federació Catalana d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha demanat a la Generalitat que incompleixi les mesures imposades per l’Estat sobre la reobertura de l’oci nocturn, que actualment permet l’activitat fins a la una de la matinada. En un comunicat publicat aquest divendres, l’associació qualifica la normativa actual de “desproporcionada, arcaica i antieconòmica”, tot recordant que la major part de l’activitat al sector es concentra entre les dues i les 6:45 de la matinada. “Aquestes condicions equivalen a un tancament encobert”, assegura. Per altra banda, la Fecasarm subratlla que els tests previs són l’única eina eficaç per controlar els contagis i presenta el sector com l’alternativa al “caos” de les festes il·legals.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va confirmar aquest passat dijous que l’oci nocturn es mantindrà tancat aquest cap de setmana, malgrat que, segons la guia del Ministeri de SanitatCatalunya tindria una incidència que no li impedeix obrir-lo. Argimon ha dit que “en principi pensem que necessitem donar aire a la joventut i a la ciutadania i també a un sector que port un any tancat”. Tot i així el conseller ha recordat que s’està treballant en un pla específic pel sector, amb qui ja hi ha reunions previstes, en el qual es fixarà en quin termini es podrà fer la reobertura. Argimon ha insistit que quan els detalls estiguin enllestits, el Govern comunicarà la data de reobertura.

Nou comentari