El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els contagis es desboquen a Catalunya i es posen al nivell de la tercera onada, amb més de 3.000 casos
  • CA

Els contagis de Covid-19 s’han disparat en les darreres 24 hores situant-se al nivell de gener, en plena tercera onada. En concret Salut notifica aquest dimecres 3.410 casos, xifra similar a la d’alguns dies del mes de gener passat. La traducció hospitalària d’aquest increment, però, no es reflecteix amb nous ingressos. De fet, la pressió hospitalària s’ha reduït fins als 458 pacients i 129 en llits de crítics. El risc de rebrot puja a 164, la incidència acumulada a 14 dies també incrementa fins a 119,13 casos per cada 100.000 habitants, la velocitat de propagació s’enfila fins a 1,42 i la positivitat escala fins a 6,19%. Els experts han advertit en les darreres hores que tot i que aquests contagis afectin joves no vacunats, no hi ha probabilitat nul·la que algun pugui acabar a la UCI. De fet, 1 de cada 2.000 de la franja 10-19 pot acaba cures intensives, segons les dades. També 1 de cada 1.000 d’entre 20-29 anys acaba en llit de crític.

Des de l’atenció primària també s’alcen les veus advertint que aquest elevat nivell de contagis satura els CAPs. La positivitat per damunt del 5% denota que la situació està fora de control i que només les vacunes han aturat de moment que la situació es compliqui als hospitals. Tot i això, el nivell de cobertura vacunal, segons alguns experts, no permet mantenir aquests nivells d’infecció i creuen que caldran passos enrere. El Govern va dir ahir que avaluarà passos enrere només en el cas d’una evolució greu dels casos que es declarin.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramona a juny 30, 2021 | 11:21
    Ramona juny 30, 2021 | 11:21
    Turisme, turisme, turisme... de masses en diuen. Aquest mal farà que la pandèmia duri més al nostre país. Massa i exagerada dependència econòmica del turisme. Temps. Cal canviar el xip i l'economia, per respecte a la gent, al nostre entorn urbà i natural i sobretot per respecte al planeta. No als especuladors del turisme, barrem-los el pas, si no ho fan les lleis espanyoles, mentre siguem sota sobirania espanyola. Despertem-nos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa