El govern espanyol rep amb reserves la proposta de Vergés d’espaiar la segona dosi de Pfizer

Carolina Darias recorda que ara es multiplicarà l'arribada de vacunes

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha informat aquest dimecres que ha traslladat a la consellera de Salut, Alba Vergés, que la seva petició d’espaiar la segona dosi de Pfizer per aplicar primeres dosis a més persones “és un assumpte a considerar” en el marc de la ponència de vacunes i la comissió de Salut Pública. Vergés va dir ahir que calia accelerar la vacunació i es va queixar dels “entrebancs” de l’Estat.

En la reunió d’aquest dimecres del Consejo Interterritorial del Sistema Nacional de Sanidad, Darias i Vergés han parlat de l’assumpte. La proposta de Salut està avalada per un estudi que ha fet el departament i Darias ha dit que el ministeri de Sanitat també n’està fent un altre sobre l’efectivitat de la vacuna: seria d’un 50% amb la primera dosi de Pfizer i d’un 80% amb la segona. “És un tema a considerar a l’hora de prendre cap decisió com també l’increment de l’arribada de vacunes”, ha afegit.

Segons Darias, el nou compromís de Pfizer amb la UE suposarà l’arribada d’entre 4 i 5 milions de vacunes extra a l’estat espanyol. Qualsevol decisió en aquest sentit, ha dit la ministra, ha de tenir en compte que es necessiten les segones dosis “per protegir amb la seva major amplitud els més vulnerables”. La ministra ha dit que a banda de Vergés un altre govern autonòmic ha fet la mateixa petició.

Una altra qüestió que queda per resoldre és què passa amb les persones de menys de 60 anys que havien rebut la primera dosi d’AstraZeneca abans que el Consejo decidís restringir-la al grup d’edat d’entre 60 i 69 anys. Darias ha indicat que s’està treballant “de manera intensa” amb els diferents actors per acordar una resposta conjunta, que ha esperat poder compartir al Consejo “en breus dies”.

Comentaris

  Gervasi 14/04/2021 11:09 pm
  L'esport espanyolíssim de capgirar la situació, fer-se la víctima i atribuir les pròpies misèries als altres. Quina fatiga.
  Delfí Artós 14/04/2021 10:06 pm
  Tot continua exactament com des de fa un any i un mes, des de la Generalitat de Catalunya fan propostes que si el nostre país ja fos un estat independent, podria aplicar sense interferències, tot seguit el govern espanyol les rebutja... i al capdavall les aplica (?!). Ara la proposta del govern català d'espaiar la segona dosi del vaccí Pfizer BioNTech, cosa que no és pas cap novetat de fet Itàlia ja ho aplica, m'hi jugo un pèsol a que l'estat espanyol ho aplicarà. Temps.
  Pedro 14/04/2021 9:31 pm
  Que los politicos no tienen ninguna credibildad, y menos los catalanes. Mirad como está Cataluña.
   Gervasi 14/04/2021 11:09 pm
   L'esport espanyolíssim de capgirar la situació, fer-se la víctima i atribuir les pròpies misèries als altres. Quina fatiga.
    Pedro 15/04/2021 11:05 am
    ¿ Has descrito los catalanes por acaso ?
     Pere 15/04/2021 12:22 pm
     No, ni per cas ni per ocàs, Gervasi ha descrit els espanyols. Se us ha d'explicar tot, sempre us feu els despistats, us penseu molt llestos, però tot s'acaba.

Nou comentari