El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Col·legi de Metges demana encara més restriccions de mobilitat i contactes
  • CA

Les noves restriccions dictades per la Generalitat aquest dilluns, que retornen al confinament local i tanquen centres comercials, gimnasos i altres serveis durant deu dies, no satisfan el Col·legi de Metges de Barcelona. El degà dels metges barcelonins, Jaume Padrós, alerta en declaracions a El Món que “en alguns llocs ja s’estan desprogramant activitats sanitàries molt importants que no es podran atendre, i les properes setmanes poden ser molt dures”. “L’emergència sanitària s’ha d’atendre, i la manera és que és restringeixi encara més la mobilitat i els contactes. Ja vam suggerir al Govern un confinament curt i intens que permeti baixar les xifres i alhora reprendre l’economia com cal”, recorda Padrós, que afegeix que té la sensació que el país acabarà “igualment en un confinament”, però que no serà de 15 dies “sinó molt més llarg perquè estarà descontrolat tot”.

Per al degà del Col·legi de Metges de Barcelona, “és absurd que la discussió sobre les restriccions es faci a nivell polític, quines activitats es tanquen i quines no”. A parer de Padrós, “el Govern es veu obligat a fer uns equilibris que no hauria de fer si el govern de l’Estat alliberés els diners perquè les comunitats autònomes poguessin compensar els sectors afectats per un tancament”. I assegura que els metges empatitzen amb els sectors afectats perquè “la pitjor malaltia és la pobresa”.

Padrós, tot i que demana a la Generalitat més duresa en les restriccions, es mostra comprensiu amb l’executiu català perquè creu que la deixadesa de Madrid és el principal obstacle en la gestió de la pandèmia. “A Catalunya estem discutint sobre més o menys restriccions quan qui té els instruments és l’Estat. I és pregunta si en una situació d’emergència “cal que ens gastem 4.000 milions en armament quan podrien anar a compensar la base de l’economia del nostre país?”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa