El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia manté la situació d’estabilitat
  • CA

La pandèmia de la Covid-19 manté aquest dijous la situació d’estabilitat en la majoria d’indicadors, que no experimenten canvis signficatius respecte al dai anterior. Les dades del Departament de Salut indiquen que hi ha hagut una davallada en la pressió hospitalària. Hi ha un descens de vuit pacients en el número d’ingressats total en centres hospitalaris a causa de la covid. Ara hi ha 329 persones ingressades. A les unitats de cures intensives (UCIs) la situació es manté també estable, amb valors per sota de 100. Aquest dijous hi ha exactament 91 persones, les mateixes que hi havia dimecres.

El número de nous contagis confirmats a través de proves PCR o de tests antigènics (TA) és avui de 500, un valor molt semblant als registrats en els dies d’entre setmana aquesta última temporada. El risc de rebrot i la velocitat de propagació, els indicadors que més feien patir després de cada flexibilització de mesures, es mantenen de moment estables. El risc de rebrot, per exemple, fins i tot perd punts avui amb 47, dos menys que el dia anterior. I la velocitat de propagació o rt també recula una mica, passa d’1,08 a 1,04, quatre centèsimes menys.

En canvi la incidència acumulada a 14 dies ha experimentat un lleu augment i passa de 46,91 a 47,19 casos per cada 100.000 habitants. La mortalitat registrada avui documenta sis persones mortes a causa de la covid-19 i eleva el total a 24.007. La barrera dels 24.000 es va superar ahir dimecres. La postivitat es manté baixa, a 1,64%, lluny dels valors de la cinquena onada i molt per sota el 5% que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) estableix com el llindar màxim per considerar que la situació està sota control.

Les autoritats sanitàries estan centrades ara en millorar la situació de l’atenció primària. Ahir es va presentar una nova eina que busca facilitar l’organtizació del personal sanitari dels CAPs i millorar l’accessibilitat a les persones als recursos assistencials del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa