El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lleuger increment de la incidència de la Covid
  • CA

La incidència acumulada a 14 dies ha augumentat lleugerament les darreres 24 hores, segons mostren les dades del Departament de Salut fetes públiques aquest diumenge. D’acord amb l’actualització dels indicadors de la pandèmia, la incidència se situa en 46 casos pr cada 100.000 habitants, gairebé un punt més que el dia anterior. El risc de rebrot per la seva banda també ha pujat un punt i se situa en 52, però la velocitat de propagació es manté estable en el mateix valor que dissabte, 1,16. La positivitat de les proves que es fan queda en un 1,61%.

D’altra banda, la pressió hospitalària ha pujat lleugerament. Segons les dades, hi ha cinc persones més ingressades en hospitals catalans després de contraure la Covid-19. Així doncs, actualment hi ha 336 persones ingressades. En canvi l’indicador de pacients crítics i ocupació de llits a les unitats de cures intensives (UCIs) es manté estable en la mateixa xifra que dissabte, 87 en total. La reducció a cures intensives es pot relacionar amb el fet que les vacunes eviten l’evolució greu de la malaltia, i això podria estar fent reduir els ingresos en aquesta àrea.

Pel que fa als nous casos confirmats per proves PCR o tests antigènics (TA), el Departament de Salut ha notificat avui 235 contagis nous. Això després que ahir es superés el llindar de milió d’infeccions a Catalunya d’ençà que la pandèmia va començar el març del 2020. Aquesta situació epidemiològica és la que es registra en un moment en què entra la mutació de la variant Delta procedent del Regne Unit. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va confirmar ahir l’arribada de la nova variant a Catalunya. Alguns experts consultats per EL MÓN han advertit de la necessitat de continuar sent conscients que, en l’actual context, les mesures de protecció són reversibles. La situació al Regne Unit compromet l’evolució de la pandèmia a la resta de països de l’entorn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa