El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya supera el milió de casos de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia
  • CA

Catalunya ha arribat al milió de casos de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia, declarada el març del 2020. Segons les dades del Departament de Salut aquest dissabte s’ha assolit el 1.000.468 casos de Covid-19 acumulats d’ençà que hi ha registre documentat dels contagis. Aqueta fita s’assoleix el dia que la velocitat de propagació o Rt manté la tendència a l’alça amb un increment de cinc centèsimes i situant-se en 1,16.

Altres indicadors també experimenten un augment. El risc de rebrot ha guanyat dos punts i ara és de 51. La pressió hospitalària agumenta amb vuit pacients nous ingressats per Covid en hospitals catalans. Pel que fa a pacients crítics a les unitats de cures intensives (UCI) hi ha el mateix número que divendres, 87. Salut notifica 500 casos nous confirmats per PCR o test antigènic (TA). En les darreres hores s’han notificat quatre morts i el global de defuncions des de l’inici de la pandèmia és de 23.991. L’1,52% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies passa de 45,27 a 45,29, mentre que a 7 dies puja de 22,83 a 24,71.

Actualment la pandèmia està sota control, però els experts mantenen l’alerta per la possible aparició de noves variants del virus que acabin escapant a la vacuna i per tant es requereixi prendre mesures de nou. La preocupació se centra ara sobretot en la mutació identificada al Regne Unit al setembre i que podria ser un 10% més transmissible que l’original Delta. A més a més, també hi ha preocupació al voltant de l’augment de casos en alguns països de l’entorn, sobretot al Regne Unit. Boris Johnson va aixecar totes les restriccions confiant-ho tot a l’efecte de les vacunes i ara els casos tornen a pujar. El sistema sanitari britànic ja ha patit i ara es tem que pugui enfrontar-se a una nova onada a l’hivern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa