El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia registra una explosió de 1.300 casos nous a Catalunya
  • CA

El Departament de Salut ha registrat aquest dimecres una explosió de més de 1.300 casos nous de Covid-19, confirmats per proves PCR o tests antigènics (TA), segons les dades del dia. En concret s’han notificat 1.365 nous contagis, un número molt elevat i que reforça la pressió sobre el sistema sanitari. Segons Salut, el volum ideal màxim de casos que es poden tractar serien no més de mil al dia. Superada aquesta franja les coses es compliquen. Els nous contagis d’avui són l’avançament d’una complicació a nivell de recursos assistencials les properes setmanes.

A dia d’avui, la pressió hospitalària ha augmentat amb 13 persones més ingressades per Covid-19 en centres hospitalaris, on hi ha 399 persones en total. A les unitats de cures intensives hi ha tres persones menys, en total 93, fregant el centenar, el nivell a partir del qual es podrien aplicar noves mesures. A mesura que augmenti la pressió hospitalària i els contagis s’acosta la data en què el llindar dels 100 llits de crítics ocupats se superi. És en aquest moment que el Govern podria decidir finalment que cal aplicar una ampliació del certificat covid de la UE. De moment s’aplica a oci nocturn, però es podria ampliar a restauració.

El risc de rebrot aquest dimecres baixa tres punts i passa de 144 a 141 i la velocitat de propagació també descendeix fins a 1,45. La taxa de positivitat augmenta fins a 3,43%. Aquest és un altre dels indicadors delicats perquè un cop superi el 5% voldrà dir que la pandèmia està fora de control, segons el llindar establert per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La incidència acumulada a 14 dies ja supera els 100 casos per cada 100.000 habitants. Les defuncions aquest dimecres no augmenten i el balanç és el mateix que ahir, 24.061 morts.

La pandèmia torna a reflotar a Europa, que s’ha convertit en el nou motor dels contagis. Els països europeus estan recuperant restriccions. Alemanya, per exemple, està experimentant un increment exponencial de casos que supera els que va tenir durant la primera onada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa