El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pressió hospitalària continua baixant
  • CA

La pressió hospitalària a causa de la Covid-19 continua baixant aquest dimecres, segons les dades publicades pel Departament de Salut. Hi ha 22 persones menys ingressades a planta i en total hi ha 395 persones als centres hospitalaris a causa de la Covid-19. Pel que fa a les unitats de cures intensives, les dades registren un descens de sis persones: actualment queden 117 persones en llits de crítics.

El risc de rebrot ha baixat un punt i es queda en 63, mentre que la velocitat de propagació perd dues centèsimes i queda en 1,04. La incidència acumulada a 14 dies passa de 62,64 a 62,66. La positivitat es manté estable en un 1,89%. La mortalitat registra quatre defuncions més i situa el balanç des de l’inici de la pandèmia en 23.922 morts.

Els experts estan molt atents a les dades d’aquesta setmana per veure si finalment es produeix un canvi de tendència que marqui un nou increment en el número de contagis. Aquest dimecres Salut ha notificat 612 contagis nous confirmats per proves PCR i TA. Les dades pel que fa a visites a l’atenció primària també mostren un volum moderat, fet que fa pensar que de moment la pandèmia es manté estable, després que la cinquena onada hagi finalitzat.

La situació d’estancament coincideix a mes ara amb la flexibilització de les mesures anti-covid. La reobertura de l’oci nocturn el divendres, que està pendent de l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), manté el sector a l’expectativa perquè en totes les anteriors onades els increments en els contagis han coincidit amb la seva tornada a l’activitat. Aquesta vegada però el Govern sembla voler no fer passos enrere en aquest sector i de fet reemprèn l’activitat amb més mesures de seguretat que a la restauració. Mentre a les discoteques no es permet entrar sense passaport covid, a bars i restaurants sí. Dins els locals es podrà consumir de peu a la barra, però no a la pista de ball on caldrà portar la mascareta sempre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa