El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CNP compra més de 15.000 porres “d’eficaç efecte dissuasiu”
  • CA

 

El Cos Nacional de Policia ha anat de compres. Unes adquisicions d’acord amb les demandes dels sindicats policials per millorar l’equipació d’ordre i seguretat pública així com millorar la seva portabilitat. Precisament, el ministeri de l’Interior va informar aquest dimecres de la compra de 300 pistoles elèctriques pels agents uniformats i 15.348 de defenses extensibles, és a dir, les noves porres.

Segons detalla la Direcció General de la Policia, aquests bastons són un “element coercitiu discret, de còmoda portabilitat, que produeix un eficaç efecte disuassori en ser desplegat per inèrcia”. En concret, gràcies al “soroll generat pels diferents trams a l’encastar-se entre si”. De fet, en diuen “efecte psicològic dissuasiu”.

Així mateix, la memòria justificativa, a la que ha tingut accés El Món, el Servei d’Armament i Equipament policial va iniciar l’any 2013 un estudi sobre la viabilitat dels diferents models existents per implementar-los a la policia. Finalment, l’empresa Tecnologia i Desarrollo Teyde s’ha adjudicat el subministrament per un import de 999.960 euros, sense IVA. Els agents que es dotin amb aquesta defensa rebran un curs específic sobre la seva correcta utilització.

 

Per altra banda, la policia també ha adquirit 300 pistoles elèctriques destinades als serveis uniformats. En els propers dos anys està previst adquirir-ne 700 més. El seu ús serà “dissuasiu”.  De fet, només les podran utilitzar els agents que hagin superat la formació teòrica i pràctica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa