Un 50% dels reticents a vacunar-se creu que és innecessari i un 28% té por

El col·lectiu antivacunes representaria al voltant d'un 5% a tot Catalunya

Les dades de vacunació a Catalunya fa setmanes que es troben estancades. Davant d’aquesta aturada, el Departament de Salut ha estat fent trucades a les persones d’entre 20 i 40 anys que no s’han vacunat per fixar una cita i l’enquesta ha permès identificar els motius pels quals no s’han vacunat. Segons ha explicat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, entre els reticents a vacunar-se n’hi ha un 50% que no ho fa perquè opina que no és necessari per a ells, mentre que un 28% no es vacuna per por. Les persones que rebutgen el vaccí per motius emocionals i a les quals no es pot convèncer —és a dir, els antivacunes— representarien a Catalunya un 5% de la població.

Actualment, segons les dades de Salut d’aquest dimecres, les persones entre 20 i 29 anys, amb un 62,5% de pauta completa, són les més reticents a vacunar-se; seguides per les de 30-34, amb un 62,9%, i les de 35 a 39, amb un 70,1%. Cabezas ha recordat que actualment dels 450 ingressats per Covid-19 n’hi ha 40 d’entre 20 i 40 anys i el 94% no vacunats. Dels 156 que hi ha a la UCI, 9 tenene entre 20 i 40 anys i 8 estan sense vacunar.

D’acord amb les dades que ha comentat Cabezas l’enquesta s’ha pogut fer telefònicament a un volum de més de 15.000 persones. Pel que fa al perfil de persones a les quals està resultant difícil accedir per explicar els motius que fan necessària la vacunació es tractaria de residents a Catalunya de nacionalitats de l’est d’Europa i el nord d’Àfrica. De fet, els països de l’est són dels que més dificultats troben per vacunar la població. En alguns llocs com Israel també s’ha identificat la dificultat de vacunar en les comunitats àrabs.

La secretària de Salut Pública ha indicat que l’idioma acostuma a ser una dificultat per aproximar-se a aquestes comunitats i és per això que es confia en què la nova estratègia de proximitat que comença ara amb l’ajustament dels punts de vacunació poblacionals permeti avançar en aquests col·lectius.

Comentaris

  Un món ben bèstia 29/09/2021 5:44 pm
  El vaccí anti-covid-19, innecessari ? Innecessari ? Innecessari per què ja s'han vaccinat i es vaccinen els "altres" ? Quina irresponsabilitat, quina manca de sentit comú i quant d'egoisme.
  ciutadà 30/09/2021 8:17 am
  Jo diria, més aviat, imbècilitat. Com aquells pares antivacunes que foren responsables de la mort, per diftèria, del seu fill.
  Consell de Dotze 30/09/2021 1:40 pm
  evidentment que és innecessari a segons quines edats Les "autoritats" sanitàries han declarat que el vaccí no evita les infeccions Les "autoritats" sanitàries han confirmat que una infecció natural protegeix més (més anticossos) que el "vaccí". Les "autoritats" sanitàries han confirmat que pels joves és pitjor una grip forta que el covid Ara mirem els morts: el 99% tenen més de 60 anys, el 80% més de 70anys, el 70% més de 80 anys. La mitja d'edat dels morts segueix estancada als 82 anys. S'ha de vaccinar els joves amb patologies. Perquè no diuen que el 99% d'aquests "joves" ingressats tenen entre 2 i 3 patologies greus anteriors? Perquè els mitjans (inclòs elMón) no indaguen abans de publicar directament les notes de premsa de Gencat o qualsevol altre? Ara voldràn vaccinar els nens de 6 a 12 anys i diràn que és necessari Les "autoritats" sanitàries a molts països d'europa (incloent catalunya) s'han mostrat completament incompetents per gestionar aquest virus. Mentrestant a un dels països més pobres del món han erradicat el covid en molts estats amb tractaments profilàctics d'un medicament provat que costa uns quants cèntims la pastilleta.

Nou comentari