Salut adapta els punts de vacunació i aposta per una “estratègia de proximitat”

Els equips s'acostaran a les persones per convèncer-les de la necessitat de vacunar-se

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha informat aquest dimecres des del punt de vacunació poblacional instal·lat a La Farga de L’Hospitalet de Llobregat que aquestes instal·lacions que hi ha arreu del país s’aniran adaptant per ajustar-se a la nova fase de la vacunació. Superada la fita del 70% de població vacunada amb pauta completa, els punts de vacunació s’han de reajustar. Dels 60 que hi ha, en quedaran oberts per fer primeres i segones dosis un total de 19, mentre que 38 restaran oberts tan sols per acabar de fer segones dosis. [Llista completa de punts i dates de tancament]

La vacunació es concentrarà ara en els centres d’assistència primària i els hospitals i els equips de vacunació dels punts poblacionals participaran en l’estratègia de proximitat. Aquesta estratègia pretén acostar-se als llocs on hi ha més dificultats per fer que l’índex de vacunats creixi. “Ens adaptem i anem a buscar les persones als llocs amb estratègies complementàries”, ha dit Cabezas, citant espais com ara centres comercials o mercats ambulants. En aquests és on s’hi poden trobar aquells individus que “tenen una major necessitat que els expliquem en persona” la importància de vacunar-se.

La responsable del punt de vacunació de La Farga, Anna Bonilla, ha explicat de la seva banda que en aquest punt han aconseguit administrar un 80% de primeres dosis. Des de la seva obertura el mes d’abril, el punt ha pogut posar més de 400.000 dosis, i el dia en què en van posar més van ser 7.000. Bonilla ha dit que l’experiència de treballar en aquest punt ha estat “molt gratificant” i ha assegurat que aquesta “experiència professional serà irrepetible”.

Durant una breu atenció als mitjans de comunicació a La Farga, Carmen Cabezas ha fet també referència al descens de les taxes d’incidència de la Covid-19 a Catalunya, però ha advertit que les dades mostren aran un cert “estancament, com si haguessim biaxt el màxim”. És per això que la secretària de Salut Pública ha dit que cal estar amatent a l’evolució de les dades els propers dies per veure què pot passar aquesta tardor.

Nou comentari