El partit hereu de Manuel Valls denuncia un atac massiu a la seva web

Valents, el nom amb el qual Barcelona pel canvi –l’expartit de Manuel Valls– vol fer el salt a la política catalana, ha denunciat un atac massiu contra la seva pàgina web. Segons han explicat fonts del partit, l’atac va començar el passat 21 de desembre, un dia després de presentar-se en societat, i tenia per objectiu col·lapsar la nova pàgina de la formació.

El partit ha posat l’atac en mans dels Mossos d’Esquadra després de rebre més de 24.000 correus electrònics a través del formulari web i del correu corporatiu, una xifra tan elevada que va arribar a col·lapsar el gestor de dades de la pàgina. El partit, que ha dut a terme la seva pròpia investigació, assegura que tots els correus es van originar en un mateix telèfon mòbil, un número de prepagament adquirit a l’estar espanyol.

Les adreces de correu, que eren totes d’ús temporal, eren modificades en cada enviament, però Valents ha pogut determinar que tenien un mateix origen, l’adreça alabasura@elcastellano.es. També ha pogut establir que l’atacant ha fet servir una Xarxa Privada Virtual (VPN, en les seves sigles en anglès) per dificultar el rastreig de l’origen de l’atac.

De fer, la majoria de les IP utilitzades per enviar els milers de correus estan registrades a diferents països com Colòmbia, Santo Domingo o la República Dominicana.

Una formació catalana

L’actual líder de Barcelona pel Canvi a l’Ajuntament de Barcelona, diputada del PP i presidenta de Valents, Eva Parera, ha explicat que el nou partit és una manera de deslligar-se de l’herència de Manuel Valls i donar el salt a la política catalana. Parera va assegurar que després de la marxa de l’ex primer ministre francès la seva formació “ha canviat i ha crescut” i que la nova formació no té cap intenció de “tenir marca fora” de Catalunya.

Comentaris

    Ricard Gener 14, 2022 | 16:15
    La manera de fer-se notar cada dia és més sofisticat. Suposo que se'n sortiran. Són molt valents.

Nou comentari