Un diari italià alerta que si Itàlia empresona Puigdemont estaria “violant la llei de la UE”

Il Foglio defensa que si les autoritats judicials italianes executen l'ordre de detenció generaran "una enorme crisi legal entre Itàlia i la Unió Europea"

La detenció del president a l’exili, Carles Puigdemont, ha tingut molt ressó en la premsa internacional. Un dels mitjans que n’ha parlat, i molt, en les darreres hores és el diari italià Il Foglio. El diari defensa que si les autoritats judicials italianes executen l’ordre de detenció generaran “una enorme crisi legal entre Itàlia i la Unió Europea“. Il Foglio recull també que Itàlia estaria “violant la llei de la Unió Europea”.

Aquest diari italià ho creu així perquè considera que ni Carles Puigdemont, ni els exconsellers en l’exili Clara Ponsatí i Toni Comín, poden ser detinguts per molt que el passat nou de març el Parlament europeu aixequés la seva immunitat. A l’auto del 30 de juliol, el tribunal va confirmar que s’aixecava la immunitat, però només en considerar que no serien detinguts. Espanya, llavors, va garantir que les euroordres estaven suspeses a l’espera de la sentència definitiva del Tribunal de Justícia europeu. Il Foglio cita una informació del diari El Mundo en què assegura que les autoritats judicials espanyoles esperen que Puigdemont sigui extradit en els pròxims dies.

Il Foglio defensa que la detenció “podria jugar a favor de Puigdemont”. El diari diu que el president “tenia dificultats” després de la concessió dels indults als presos polítics i la detenció el torna a posar “al centre de l’atenció”. A més, defensa el diari italià, Pedro Sánchez rebrà moltes pressions, d’una banda pels tres partits de dretes que exigeixen l’empresonament de Puigdemont i per l’altra d’Europa, que ja el va fer seure a la taula de diàleg.

“Puigdemont pot rellençar la seva causa a nivell de la justícia europea”, apunta, ja que l’auto del 30 de juliol li reconeix el dret a recórrer la suspensió de la immunitat “en cas de ser detingut” o “en cas que es posi en marxa un tràmit per entregar-lo a les autoritats espanyoles”.

Comentaris

  Dimissió 24/09/2021 3:04 pm
  Suposo que la reunió de la delegada del gobierno español, sra Cunillera (una butiflera), amb el cònsul italià ha estat tot un èxit. Si Itàlia no entrega el president Puigdemont, Cunillera deurà dimitir igual que Llarena i tots els membres del Suprem.
  Català 24/09/2021 3:38 pm
  Tranquil, que no haurà de dimitir, almenys per aquest motiu. Itàlia i la resta d'estats de la U.E. se n'han refotut de la llei; no hi cap més llei que la seva voluntat.
  "Il Foglio va fins i tot més enllà i assegura que Itàlia estaria “violant la llei de la Unió Europea”." 24/09/2021 4:41 pm
  Il Foglio no dice eso. Lo que dice es que "Se l'Italia dovesse trattenere in carcere o estradare in Spagna Puigdemont, "violerebbe il diritto dell'Ue", dice al Foglio uno dei suoi consiglieri." Es decir, la frase se atribuye a uno de los 'consiglieri' del capo Puigi. A cada cual lo suyo.
   No cola 25/09/2021 12:34 am
   Ja sabem q a Italia teniu capos, a Catalunya tenim MOLT HONORABLES PRESIDENTS, capicci?
  Aureli 1 24/09/2021 5:31 pm
  La UE farà el de sempre , amagar el cap sota l'ala , com fa el gobierno de la nasión, i "dejar que la justícia blablabla..".
  FUERA LA OLIGOCRACIA 24/09/2021 5:56 pm
  Quien dice que esto no forma parte de la taula de dialag. 😉

Nou comentari