El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La premsa internacional destaca la detenció de Puigdemont
  • CA

“Líder separatista català arrestat a Itàlia” és el títol immediat de l’edició electrònica del diari The New York Times, que destaca que se l’acusa de sedició i cita la seva condició d’eurodiputat. Un titular semblant, “L’expresident de Catalunya Puigdemont, arrestat a Sardenya” és el que publica el diari La Repubblica, així com la majoria dels mitjans italians, molts d’ells fent-se ressò d’un teletip de l’agència pública ANSA.

Tota la premsa francesa ha destacat la detenció del president Carles Puigdemont. Le Figaro, per exemple, esmenta que Puigdemont no va ser beneficiat per les mesures de gràcia “acordades per als nou independentistes empresonats”. El diari parisenc també esmenta que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha reiterat en diverses ocasions que desitja que Puigdemont sigui jutjat a Espanya.

La premsa britànica també ha reaccionat de forma immediata. The Guardian titula “El líder separatista català Carles Puigdemont, arrestat a Sardenya” i repassa tot l’itinerari polític i jurídic que ha seguit el president i eurodiputat i les demandes insistents del sistema judicial espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa