Sánchez convoca un consell de ministres extraordinari per dictar l’estat d’alarma a Madrid

La decisió arriba després que els jutges hagin tombat les restriccions de mobilitat contra la Covid-19 ordenades pel ministeri de Sanitat

El president de govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat un consell de ministres extraordinari per a aquest divendres en el qual té previst decretar l’estat d’alarma a Madrid durant almenys 15 dies, segons ha avançat el diari ‘El País’. Aquesta mesura es produeix després de la decisió de Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) d’aixecar les mesures que la Comunitat de Madrid es va veure obligada a aplicar per una ordre del ministre de Sanitat, Salvador Illa, contra la Covid-19.

Després d’aquesta decisió judicial relativa a les restriccions que puguin afectar els drets fonamentals dels ciutadans, com era el cas de limitar l’entrada i sortida dels municipis afectats per les restriccions, tornen a estar en vigor les mesures acordades el passat 30 de setembre al Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut, relatives a limitacions d’aforament, horaris de tancament de bars i restaurants i sobre la pràctica d’esports.

Un cop coneguda la decisió, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha emplaçat les autoritats madrilenyes a una trobada per coordinar l’acció entre les dues administracions i reprendre el diàleg. No obstant això, des de la Comunitat de Madrid s’ha considerat “una prioritat ineludible” abans de la reunió comptar amb una ordre “treballada i completa però senzilla” que preveu tenir a punt ja aquest mateix divendres i que recull mesures “sensates, justes i ponderades” per a la regió.

Una incertesa per als madrilenys que es produeix en les vigílies d’un pont i que, després de la decisió de TSJM, podran abandonar la ciutat per gaudir de tres dies lliures. Tant la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, com l’alcalde de la capital, José Luis Martínez Almeida, com el director de el Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, han demanat als madrilenys responsabilitat i els han instat a romandre a la ciutat.

Nou comentari