El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rull adverteix que “s’ha de contemplar l’opció que el Suprem anul·li els indults”
  • CA

L’exconseller Josep Rull ha assegurat que “s’ha de contemplar l’opció que el Suprem anul·li els indults”. “De la cúpula espanyola m’espero qualsevol cosa“, ha assegurat durant una entrevista a Catalunya Ràdio en què ha recordat la revocació del tercer grau, ” un dels dies més durs de la presó”. En tornar a la presó, els presos van haver d’estar deu dies tancats a la cel·la durant 23h, pel que Rull no descarta una possible revocació dels indults. “La por i la venjança, que se la quedin ells”, ha dit en referència a les declaracions del PP sobre la suposada ingerència de la ministra de Justícia en parlar de l’anul·lació dels indults al Suprem. “La clau és preparar-nos per un embat democràtic amb una bona acció de govern amb mentalitat d’Estat”, ha dit en referència a les següents passes de l’independentisme, que ha d’estar “unit” i tenir “lleialtat i reconeixement mutu”.

“La presó tindrà sentit. La llavor de la llibertat és vigorosa i germinarà“, ha assegurat l’exconseller. “Cada vegada que surten de les fornteres de l’Estat espanyol estan sotmesos a totes les derrotes”, ha dit Rull, que ha assegurat que l’exili ha ajudat a portar les pràctiques de l’Estat a la justícia europea. “Espanya és una democràcia que ha de limitar drets fonamentals”, ha afegit, assenyalant el cas concret dels Jordis.

Recuperar “les petites coses” després de la presó

“La primera setmana de sortir de la presó hi pensava molt”, ha dit Rull, que ha explicat les rutines que seguien dins de la presó. A partir del viatge a Waterloo, ha explicat, la presó li queda “com una cosa molt llunyana”. “M’estic assentant molt en el dia a dia, en recuperar les petites coses”, ha afegit.

L’abraçada amb Carles Puigdemont va servir per “tancar una etapa”. “El fet de sortir de l’estat espanyol i anar a un altre que ha emparat els exiliats em va donar la sensació de llibertat, de no haver de tenir por del que dius”, ha explicat. “L’exili és molt dur, i retrobar-nos em va donar una energia increïble”, ha afegit.

L’adeu de Messi

“La tristesa amara el conjunt del barcelonisme”, ha assegurat Rull, que ha aprofitat per agrair a Messi “tots els anys que ens ha obsequiat”. “Em costa d’entendre per què no vestira més la samarreta del Barça, però no tinc prou elements de judici”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa