Puigdemont registra la candidatura a l’Assemblea de Representants del Consell per la República

Les votacions seran del 29 al 31 d'octubre

L’expresident Carles Puigdemont ha anunciat a través de Twitter que ha presentat candidatura per formar part de l’Assemblea de Representants del Consell per la República (CxRep). Estarà format per 121 escons, dels quals 81 seran per a candidatures de la ciutadania i els 40 restants, per a càrrecs electes com ara regidors, diputats, eurodiputats i senadors. Les votacions seran del 29 al 31 d’octubre. L’Assemblea, segons el Consell per la República, actuarà com un “parlament popular”. Un cop constituïda, escollirà, per una banda, el seu president i, per una altra, el president del Consell per la República. Actualment, Puigdemont és el president del CxRep.

Es tracta d’unes eleccions que ja arriben posposades, després que el 20 d’agost l’entitat va decidir que els comicis que s’havien de celebrar l’1, 2 i 3 d’octubre se celebrarien el 29, 30 i 31 del mateix mes. Un canvi de data motivat, segons la mateixa plataforma, per la “voluntat d’atendre la demanda de les bases del Consell de donar-los més temps per preparar les candidatures”. El procés acabarà, si es compleixen els terminis previstos, el 14 de novembre amb la constitució de l’assemblea del Consell per la República.

Aquestes eleccions són claus per al futur de l’entitat i pel caràcter que ha d’adquirir el Consell per la República. I més, en una biosfera complexa per a una plataforma “transversal” en un independentisme dividit. Així, una taula a sis formada per Junts, ERC, CUP, Òmnium Cultural, membres del Consell per la República –Demòcrates, Poble Lliure o Junts per la República– i l’ANC ja estan treballant per trobar el famós “encaix” de l’entitat a l’exili en l’escenari polític actual. “Unes converses que són lentes i complicades, i que mostren les reticències entre les formacions”, admeten des de Brussel·les, però un cop se superin es faran els canvis que pertoquin per poder convertir el Consell en un “instrument comú” per a l’independentisme i la seva internacionalització.

Comentaris

    Després es queixarà Charli-Puchi que li diguin "Vivales" 02/10/2021 10:42 pm
    Aquesta astracanda que fa vergonya aliena es veu clarament que està pensada per trincar diners públics. Serà compatible el càrrec de "diputat" del CxPuchi amb ser eurodiputat?. Si la resposta és SI, la farsa és més que evident.

Nou comentari