El Consell per la República posposa les seves eleccions fins que no s’aclareixi el seu paper

Treva per intentar reformular l'entitat de l'exili

Canvis estratègics per fer contents a les bases. El Govern del Consell per la República ha emès un comunicat que canvia la data de les eleccions a l’Assemblea de Representants. Així, els comicis que s’havien de celebrar l’1, 2 i 3 d’octubre se celebraran el 29, 30 i 31 del mateix mes. Segons informa l’entitat, aquest canvi de data està motivat per la “voluntat d’atendre la demanda de les bases del Consell de donar-los més temps per preparar les candidatures”. Així mateix, amb la dilació esperen tenir més participació perquè els candidats tindran mñes temps per “familiaritzar-se” amb el procediment electoral. Però, la realitat és més prosaica i de fet, ho admet el mateix Consell.

El comunicat del CxR insisteix que el canvi de data també “hauria de facilitar la participació en les eleccions a l’Assemblea de Representants, en l’urna de càrrecs electes, del conjunt dels partits independentistes”. La poca convicció que algunes formacions han mostrat amb la plataforma a l’espera de la seva reformulació ha convençut la direcció del Consell a posposar els comicis. De fet, va ser un dels punts de debat i divisió més importants en l’acord de Govern de JxCAT i ERC.

El comunicat admet que s’ha fet cas a les “manifestacions d’alguns d’aquests partits sobre la possibilitat que les eleccions a l’Assemblea de Representants se celebrin quan la reformulació institucional del Consell -per definir l’encaix de la direcció estratègica del moviment independentista en el seu marc institucional- estigui més avançada”.

Comentaris

  Joan Francesc 20/08/2021 7:45 pm
  Amb lo malament que estem i que encara hi hagi aquest desgavell per culpa d'erÑ i els seus votants !
   El paper del Consell per la republiqueta de 8 segons: 21/08/2021 6:14 am
   Mantenir l'ego del poc honorable batxiller que va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat. No te cap legitimitat, és un xiringuito particular que ningú ha votat, vaja, un altre menjadora corruptgent!
  El chiringuito no " cuela "y la "recaudación " 20/08/2021 8:11 pm
  La inmensa mayoría de los ciudadanos catalanes pasamos de estos payasos y su charlotada .
   Ni en els teus somnis més humits... 22/08/2021 9:27 pm
   "La inmensa mayoría" va votar independència fa menys d'un any. Serà una "charlotada" dels polítics, els catalans sabrem triar els millors polítics per assolir la independència, hem trigat 10 anys a desfernos dels corruptes prUcessistes cap enlloc, ara tenim nou Govern, el primer mes ja s'han alliberat els presos polítics i reactivar la taula per parlar de TOT que va rebentar el pallasso Torra, titella de Fuigpelmón
  El chiringuito ya no " cuela "y la "recaudación " empieza a flojear. 20/08/2021 8:12 pm
  La inmensa mayoría de los ciudadanos catalanes pasamos de estos payasos y su charlotada .
  Doctor Strangelove 20/08/2021 8:19 pm
  Home, el paper claríssim d'aquest consell per la no sé què, és proporcionar la màxima quantitat de musclos al batxiller de Waterloo, també anomenat Napoleonet pels seus! Doc.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 20/08/2021 9:16 pm
  Tan fàcil com és anar a la web del Consell: "El Govern del Consell per la República comunica que canvia la data de les eleccions a l’Assemblea de Representants, que en comptes de celebrar-se l’1, 2 i 3 d’octubre tindran lloc el 29, 30 i 31 del mateix mes. Aquest canvi de data està motivat per la voluntat d’atendre la demanda de les bases del Consell de donar-los més temps per preparar les candidatures. D’aquesta manera també es pretén garantir la màxima participació en el conjunt del territori. A més, aquest marge en el calendari ajudarà als membres del Consell, és a dir, totes les persones inscrites al Registre Ciutadà del Consell, a familiaritzar-se amb el procediment de votació a través del seu perfil ciutadà de l’APP o a través del Web del Consell. D’altra banda, aquest canvi de data també hauria de facilitar la participació en les eleccions a l’Assemblea de Representants, en l’urna de càrrecs electes, del conjunt dels partits independentistes. En efecte, el Consell es fa receptiu de les manifestacions d’alguns d’aquests partits sobre la possibilitat que les eleccions a l’Assemblea de Representants se celebrin quan la reformulació institucional del Consell -per definir l’encaix de la direcció estratègica del moviment independentista en el seu marc institucional- estigui més avançada." https://consellrepublica.cat/el-consell-canvia-la-data-de-les-eleccions-a-lassemblea-de-representants/ Es evident que ERC continuarà posant pals a les rodes del Consell com ho ha fet des del primer dia, des de dins i des de fora del Consell, a través dels medis que controla, en les sectorials i assemblees locals de l'ANC on tingui majoria i, no cal dir des de Òmnium, l'Ara i TV3
  Luisnomeacuerdo 20/08/2021 11:03 pm
  Vamos que la a venta de tarjetas no va como se creía, lo borreguetes lazinazis parece que cada vez son más espabilados, no listos, esto no se da entre estos personajes.
  George Dann 20/08/2021 11:47 pm
  El chiringuito...el chiringuito....
  Veterà antifranquista. 21/08/2021 7:26 am
  Estaria molt bé si hi haguessin partits independentistes. Però no n'hi han.
  Consell o banda d'atracadors juntsxerc? Robar, robar i robar 21/08/2021 7:40 am
  El conseller Giro, pura màfia caixabank, comunista com cal, només sap ATRACAR ALS CATALANS, amb l'impost identitari español del PATRIMONI, IMPSET DE RAÇA ESPAÑOLA, ja que es l'unic lloc d'Europa a on es practica aquest impost de robar als estalviadors, el que sempre ha fet Caixabank i el seu bandido Giró, tota unavida robant estalvis. Enviar milions de cartes exigint l'impost deu esser per pagar el PALACIO REAL DEL REY PUIGDEMONT? O PER FORRAR ENCARA MES AL FERROVIAL JUNQUERAS Y HERMANO? AL FINAL L'INDEPENDENTISME no es res mes que una pandilla de Girons pel Botin, atracadors professionals, galtes com Deu vol
  Aquesta és la realitat 21/08/2021 7:59 am
  Tot el que toca Puigdemont i el seu entorn queda malmès i es crea divisió i desànim. Actuen com si la Generalitat no existís i al marge de les eleccions i de la realitat. Aquest deliri, regat amb recursos importants, es fa visible com un esperpent que perjudica l'independentisme.
   Junqueras un lladre como Dios y Sanchez.155 manda 21/08/2021 12:05 pm
   Realitat Ferrovial, quant t'ha tocat dels 17 milions robats pel Parracoo Junqueras, el GURTEL PER LA INDEPENDENCIA?
  Si 21/08/2021 12:26 pm
  El Govern Legítim i el CxR son la nostra força a l'exterior. Malbaratar-la o obbiar-la per part dels qui son dins del estado i a l'abast de la repressió, és indicatou de covardia o col•laboracionisme.
   Ah si? 22/08/2021 5:28 am
   Que ha fet el consell per la republiqueta de 8 segons en més de 3 anys? Il·luminans...

Nou comentari