El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSOE creu que les quotes que demana ERC a la llei de l’audiovisual són “barreres d’entrada”
  • CA

El portaveu del PSOE al Congrés, Héctor Gómez, ha defensat que els incentius per utilitzar llengües cooficials és el “mecanisme adequat” i “ideal” per protegir-les a la llei de l’audiovisual. Els socialistes han mostrat reticència a establir quotes, tal com reclama ERC per donar llum verda als comptes espanyols, i han explicat que és una qüestió que encara s’està negociant. Tanmateix, Gómez ha esperat tancar un acord de pressupostos amb els republicans “en les pròximes hores”. “Seguim avançant en la negociació”, ha dit el portaveu del PSOE en roda de premsa aquest dilluns a la cambra baixa.

En relació amb la llei de l’audiovisual, Gómez ha insistit que cal “generar atractius” per donar cobertura a les llengües cooficials en lloc de posar “barreres d’entrada”. “Entenem que això passa pels incentius”, ha dit. Les mateixes fonts socialistes també han esperat tancar l’acord amb el PNB aquesta tarda.

Casado i la missa franquista

A banda, Gómez ha demanat explicacions al líder del PP, Pablo Casado, per haver assistit a una missa que va demanar una pregària en honor al dictador Francisco Franco. El portaveu socialista ha assegurat que és una “irresponsabilitat absoluta” que requereix un “aclariment” per part de Casado. La història va sortir a la llum quan un usuari de Twitter va compartir una foto amb el líder del Partit Popular en què deia: “Amb Casado assistint a una missa pel Generalíssim”. Segons fonts del PP el dirigent del partit hi va assistir, però sense saber que s’exaltaria la figura del dictador.

L’Arxidiòcesi, segons informació de Newtral, defensa la mateixa posició que Casado: que es tractava d’una eucaristia ordinària i no un acte religiós amb la finalitat d’homenatjar Franco en l’aniversari de la seva mort. Així, l’Arxidiòcesi assegura que era una missa en què els practicants podien sol·licitar resar per l’ànima d’algun difunt, sense importar que es tractés d’un dictador com Franco.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a novembre 22, 2021 | 21:30
    Ricard novembre 22, 2021 | 21:30
    Com a bons xenòfobs els castellanistes consideren tot el que no es Castella com a "barreres d'entrada". Més racisme impossible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa