Casado assisteix a una missa per Franco i la xarxa esclata

Polèmica a les xarxes, de nou, per Pablo Casado. Aquesta vegada, però, per la seva assistència a una missa en honor al dictador Francisco Franco a Granada. La història va sortir a la llum quan un usuari de Twitter va compartir una foto amb el líder del Partit Popular en què deia: “Amb Casado assistint a una missa pel Generalíssim”. Segons fonts del PP el dirigent del partit hi va assistir, però sense saber que s’exaltaria la figura del dictador.

L’Arxidiòcesi, segons informació de Newtral, defensa la mateixa posició que Casado: que es tractava d’una eucaristia ordinària i no un acte religiós amb la finalitat d’homenatjar Franco en l’aniversari de la seva mort. Així, l’Arxidiòcesi assegura que era una missa en què els practicants podien sol·licitar resar per l’ànima d’algun difunt, sense importar que es tractés d’un dictador com Franco. El PP comparteix aquesta posició i considera una casualitat l’assistència de Casado a la missa.

La Fundació Francisco Franco havia anunciat onze misses a Espanya “en sufragi per l’ànima de Francisco Franco i tots els Caiguts per Déu i per Espanya”. Una d’elles, a l’església on Casado es va fotografiar amb aquest jove que ha fet esclatar la polèmica. Els usuaris de Twitter n’han fet mofa assegurant que “ja és mala sort anar a una missa per Franco i que resulti que és una missa per Franco”. “A qui no li ha passat això de voler escoltar missa un 20N i ficar-se casualment en una de les deu misses que s’han celebrat en honor a Franco?”, ironitza un altre usuari. “He anat al lavabo i he acabat per error en una missa per Franco”, fa burla un tercer.

A banda, el que més s’han preguntat els usuaris que han convertit aquest tema en trending topic és que hauria passat si aquesta imatge s’hagués vist a Alemanya o Itàlia, on està prohibit per apologia del nazisme o el feixisme. “Només tindrien una sortida: dimitir. Aquí no passarà ni mitja”, conclou un dels usuaris.

Comentaris

  Veterà antifranquista. Novembre 22, 2021 | 17:13
  Franco va morir, el franquisme no. És viu i ben viu, com podeu veure.
  Veterà antifranquista. Novembre 22, 2021 | 17:13
  Franco va morir, el franquisme no. És viu i ben viu, com podeu veure.
  En fi Novembre 22, 2021 | 18:20
  el pablo tarado el fraCasado, certifica cada dia, el seu franquisme. El paco, li està molt agraït, i no només, perquè assisteixi a la seva missa
  Tano Novembre 22, 2021 | 18:34
  El Fra Casado és el facha más grande de España.
  Català Novembre 23, 2021 | 08:34
  Doncs el Sr. Casado és franquista i no se'n amaga. Ben diferent d'alguns que es proclamen catalans o independentistes.
  Lisa Novembre 23, 2021 | 08:53
  El tio més burro del país, això que es treia màsters, sense ni asistir a clase... hahahaha hahahaha al PP sembla que els trien fen un càsting de idiotes..
  Jo Novembre 23, 2021 | 08:59
  no està prohibit fer apologia del terrorisme? i fer mises per un asessi que es? haurien d'identificar als que hi varen asistir i multar-los com fan amb els independentistes! però clar aquests són amics dels jutges, i tota la merda que mana en aquest país... els antidisturbis els hi haurien de fotra una cara nova... ah, no! això també només ho fan amb els independentistes.. i el clero, sempre al costat dels mateixos, això que els paguem entre tots...

Nou comentari