El PSC amenaça amb torpedinar els comptes si ERC presenta una esmena a la totalitat als de l’Estat

El PSC amenaça Esquerra Republicana amb l’argument que no aprovar els pressupostos generals de l’Estat “perjudica” Catalunya i també la possible aprovació d’uns comptes de la Generalitat que augmentin el sostre de despesa. La portaveu parlamentària, Alícia Romero, ha demanat a ERC que no presenti una esmena a la totalitat, que permeti la tramitació parlamentària i aleshores “negociï el que calgui” amb el govern espanyol. La diputada socialista ha advertit que “els cops de força no ajuden a la negociació” i que si es vol negociar “es pot ser honest des del primer moment”.

Romero ha argumentat que si no s’aproven els pressupostos espanyols “no es podran aprovar uns bons pressupostos per a la Generalitat” perquè els comptes de l’Estat incorporen les transferències a les comunitats autònomes amb sistema de finançament i són “positives”. També ha recordat els 2.300 milions en inversions, “gairebé 3.000 si incorporem les de transport o habitatge, els recursos augmentats amb beques, innovació o recerca”.

La portaveu del PSC ha demanat a ERC que tingui en compte que els pressupostos s’han de valorar “en sentit estricte de si són bons o no per Catalunya, i si milloren la vida de la ciutadania”. “Aquests ho són clarament, esperem que ERC no presenti una esmena a la totalitat, en aquesta senda del sentit comú que ha agafat de fa uns mesos“, ha afegit.

Junts i la CUP ja van anunciar dijous que presentarien una esmena a la totalitat. Els anticapitalistes portaran al Congrés un text que inclou el referèndum, l’amnistia i les polítiques de repartiment de la riquesa. Romero ha considerat que “no és el lloc on pertoca fer això” i ha qüestionat per què es presenten a les eleccions espanyoles i volen representació al Congrés “si constantment reneguen d’aquest Estat i no tenen intenció de millorar-lo en cap aspecte”.

Comentaris

  girigall Octubre 29, 2021 | 13:56
  Normal... cap problema...
  Jathodire Octubre 29, 2021 | 14:03
  A fer la mà! Xusma sociata!
  Tano Octubre 29, 2021 | 14:03
  A fer la mà! Xusma sociata!
  Veritat sempre Octubre 29, 2021 | 14:08
  Això és molt de mafiós, coi que són la colla del PSC, la màfia més ben endinsada a Catalunya, cap novetat.
  Qui dia passa, partit empeny. Octubre 29, 2021 | 14:21
  I ERC acotà el cap,i mai més gosà qüestionar el seu amo.

Nou comentari