El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSOE i Podem, lluny d’un acord per als pressupostos
  • CA

Els pressupostos generals de l’estat per al 2022 perillen. Així ho ha donat a entendre la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, en admetre aquest dimecres que Podem i el PSOE encara estan “molt distanciats”. El govern espanyol s’esforça per trobar acords i està mantenint reunions amb tots els grups parlamentaris. Avui ha estat el torn de Junts, que ha assegurat que estaran oberts a negociar si es blinda el català.

“Estem negociant, estem distants, necessitem més temps” tot i que “estic segura que hi haurà acord”. Aquestes han estat les paraules de la ministra de Podem, que ha recordat que el seu espai polític, Podem, va enviar un document amb les seves peticions al PSOE a l’estiu, i ara per ara encara no hi ha acord. Díaz ha afirmat que per a Podem “la política fiscal és clau”, en referència a la petició d’aquesta formació d’establir un Impost de Societats mínim del 15%.

Segons Díaz, “ningú entendria” que en el moment en què l’OCDE aposta per aquest impost de societats del 15%, “Espanya no fes el pas endavant”. “Sí, tenim una distància”, ha afirmat abans de recordar també que la seva formació vol avenços en matèria d’habitatge. “No hi haurà recuperació justa si no resolem el problema de l’habitatge”.

Díaz ha apuntat també que el govern espanyol prorrogarà els ERTOal llarg de tot el mes de gener del 2022“, perquè “seran necessaris”. “Garantirem els mecanismes de protecció social pels treballadors acollits en ERTO”, ha dit, “i parlaré amb totes les parts per intentar assolir un acord”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joanka a setembre 22, 2021 | 20:56
    Joanka setembre 22, 2021 | 20:56
    No deixa de ser un vodevil dolent marca espanya. Tothom té clar que es barallaran fins a límits suposadament irreconcidiables.. però al final tant els podemites com els d'esguerro republicà aprovaran els presupostos dels espanyols per alló que n'hi ha molta gent que pateix molt. I en realitat els que pateixen són ells mateixos que pateixen per les cadires i el poder.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa