Junts només negociarà pressupostos si es blinda el català

Junts per Catalunya, el partit del president Carles Puigdemont, no negociarà els pressupostos de l’estat si el català no queda blindat a la nova llei de l’audiovisual. Així ho ha manifestat la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras. La portaveu ho ha recalcat després de la seva reunió amb el ministre espanyol de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños.

En la trobada, Nogueras li ha traslladat l’opinió de la seva formació sobre la nova llei que el govern espanyol volia aprovar aquest dimarts, però que finalment va ajornar. “El català és una línia vermella que no es pot traspassar i qualsevol intent de marginar-lo o minoritzar-lo tindrà l’oposició frontal de Junts” ha sentenciat Nogueras en roda de premsa.

La portaveu ha lamentat que el govern espanyol hagi “exclòs” el català del primer esborrany de la llei i ha assegurat que, fent-ho, el govern de Pedro Sánchez “demostra un cop més la seva manca de sensibilitat cap a Catalunya”. Nogueras li ha demanat al ministre que renegociï el projecte amb les forces polítiques catalanes “per tal que reculli la pluralitat lingüística de l’estat”. Així, Junts espera que l’esborrany inclogui el català, el basc i el gallec a la programació de les plataformes digitals a través de quotes obligatòries.

Si finalment el govern espanyol blinda el català, Nogueras ha afirmat que “Junts estarà obert a negociar els pressupostos”. Tot i així ha avisat que “no donarem un xec en blanc” i ha condicionat el sentit del vot al contingut dels comptes, especialment de la creació d’un fons Covid extraordinari, el repartiment dels fons europeus, les inversions a Rodalies i “altres capítols que ajudin a combatre el dèficit fiscal que Catalunya pateix de forma crònica”.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo Setembre 22, 2021 | 19:37
  Uhiii cuantas líneas rojas, cuantas fechas en el calendario, cuanta conjuras para la indapandansia, ale cara caballo vete a pastar con tus coleguitas fascistas independentistas que no os creen ni los más tontos borreguetes lazinazis.
  Georgiana Setembre 22, 2021 | 21:07
  Els governs catalans, sempre caient en el parany i de quatre potes. No han ajornat res, es un greuge maquinat i filtrat pel propi PSOE. Exclouen el català a propòsit per desprès fer veure que t'ho concedeixen a canvi dels pressupostos. Fabriquen enrenou per que ajornem les reivindicacions inicials i ens preocupem de les noves. Quina jugada més vella. I el Govern ens ho vendrà com la gran negociació, d'haver blindat el català! No sé qui és més ruc els governants o els governats que els votem.
  fat boy Setembre 22, 2021 | 21:36
  A veure, hi ha una obligacio constitucional d'especial respecte i proteccio de les altres llengues de l'Estat, si el gobierno fa una llei que afecta a aquestes llengues pero no son objecte d'especial respecte i proteccio vol dir que es inconstitucional i prou. No hi ha res a negociar.
   Ricard Setembre 23, 2021 | 12:57
   Alguns volen negociar perquè els castellans no són "constitucionalistes". Per això mateix els catalans som independentistes.
  Manel Setembre 22, 2021 | 22:01
  ERC hi donara suport igual, estan mes preocupats per la cadira
  Tant se val Setembre 23, 2021 | 09:27
  Si es blinda el català, els Juntets es trauran una altra cosa de la màniga. El cas és donar pos sac.
  Ricard Setembre 23, 2021 | 12:56
  I l'occità aranès?
  Molt bé Setembre 23, 2021 | 14:08
  Os podeis entretener cuanto os salga de la gorra con los cuentecitos y martingalas. No nos olvidamos de la REPUBLICA

Nou comentari