PSC i Comuns pressionen ERC i JxCAT pels pressupostos de Sánchez

El PSC i els Comuns ha pressionat aquest dijous ERC i JxCAT perquè donin suport als pressupostos de l’Estat abans que finalitzi el termini per a presentar una esmena a la totalitat divendres a les 14 hores, informa l’agència ACN. El president del grup parlamentari del PSC, Salvador Illa, ha enviat un missatge a tots els grups perqè no posin pals a les rodes als comptes estatals. “Ningú que tingui una visió progressista i d’esquerres pot estar en contra d’aquest projecte de pressupostos, pot millorar-lo, però no bloquejar la seva discussió ni tramitació”, ha assegurat Illa.

El comentari d’Illa intenta fer que ERC es decanti per donar suport als pressupostos de Sánchez. De moment, però, els republicans han apuntat a una esmena a la totalitat als pressupostos si els socialistes no responen satisfactòriament a les seves demandes mentre que JxCat se la planteja “si no hi ha cap avenç significatiu”. Tant ERC com Junts posen com a condició la protecció de la llengua catalana a la llei audiovisual. JxCAT també exigeix el traspàs de Rodalies. Illa s’hi ha referit assegurant que els socialistes defensen la cultura catalana i el català i ha emplaçat a treballar “amb discreció però amb eficàcia” perquè la llei audiovisual respecti les llengües cooficials de l’estat espanyol i, concretament, el català.

En la mateixa línia que Illa, la líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha manifestat que “no tindria sentit” que JxCat i ERC presentin uns esmena a la totalitat als pressupostos de l’Estat per al 2022 perquè són “millors” que els d’aquest any i que ja van tenir el suport dels republicans. Albiach ha dit que a partir de demà divendres “no comença ni acaba res” i ha demanat tant a ERC, JxCAT com a la CUP, que s’asseguin a negociar els comptes perquè “són els millors per Catalunya en una dècada”.

Comentaris

  amb illa la democràcia perILLA Octubre 28, 2021 | 14:20
  illa és d'esquerres fundar el tripartido del 155, és d'esquerres fer l'impossible per empresonar persones innocents, és d'esquerres donar suport a entitats feixistes o participar a manifestacions de la ultradreta. És d'esquerres dimitir com a ministro de sanidad del la una grande y libre per interessos personals i partidistes. El que si que ets tu illa ets un incompetent i irresponsable, i per això no cal ser d'esquerres
  Spelunca Octubre 28, 2021 | 14:45
  Blindatge del catala a les plataformes, traspas de rodalies i compliment al 100% de les promeses de l'investidura i dels pressupostos de l'any passat i llavors podem començar a parlar-ne. Pero al final aquests d'ERC ja trobaran alguna excusa, botiflers com son, per aprovarlos-hi amb qualsevol caramelet. Fins als dallonses dels d'ERC.
  rd Octubre 28, 2021 | 15:00
  botiflers
  joanka Octubre 28, 2021 | 15:07
  Els pressupostos dels espanyols no comprometen a res al govern dels espanyols. Posi el que posi després sempre s'incompleixen quan es tracta de Catalunya. La única manera és blindar els compromisos. Si no ho blinden no es recolcen. prou de tonteries marca caspanya. Que no vinguin a que són carpetes independents... la seva justicia també havia de no ser política i ja veus... el seu fiscal el posa el govern i després resulta que no té res a veure amb la política. Lo dit... o es blinda o res.
  LLARENA dPENA Octubre 28, 2021 | 16:07
  No us cal, nois del PSOE català i els Comuns. No és necessari presionar perquè no hi haurà cap problema perquè ESGUERRO AUTONOMISTA de CAT, l'antiga ERC, els aprovi. Ja saveu que tot aixó que van dien son mentides. Mentides per disimular. Mentides perquè ningu és pensi que no tornaran a baixar-se els pantalons i fer el que els demani en Sánchez. I És cert que no és baixaran els pantalons perquè no els hi cal. Els pantalons els portan permanentment abaixats per estalviar-se la feina de estar pujant i baixant-los continuament. Tranquils nois del PSOE català i els Comuns. No n'hi haurà cap sorpresa ni serà cap problema. Els presupostos s'aprovaran amb la col.laboració habitual d'ESGERRO. Perquè el que digui l'Sragonés, el Mossén lo a Vilalta i tota la colla d'ESGUERRO, nomées és teatre , publicitat i ... marketing
  remigio III Octubre 28, 2021 | 16:32
  Si els jutges presentats per l'extrema dreta son nomenats, caldrà anar pensant a deixar camí lliure a l'extrema dreta. Si hem d'anar trampejant amb una conducta semblant a la dreta, sempre serà millor anar a l'original. Crec que allò de "con ciudadanos no, con Podemos si" ha donat molt. Una llàstima que Sánchez ens falle tant. Però caldrà negociar amb el verdader poder: Els jutges de l'extrema dreta...
  remigio III Octubre 28, 2021 | 16:33
  ...Poder capç de desnonar tota una Presidenta del Congrés mitjançant una bruta estratagema, fer-la faltar a la llei i permetre que li roben l'acta a un diputat... No ens mereix confiança. És evident el poder togat sobre tots els demès . Cal doncs reconèixer on estan els poders capaços de destruir la convivència i imposar la seu voluntat. Com Franco.
  tangen67 Octubre 28, 2021 | 16:53
  QUE VAGUIN A PASTAR FANG DIRIA JO.
  Claravalls Octubre 28, 2021 | 18:21
  Amb el feixisme ñordo no és pacte.ni es dialoga.Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//

Nou comentari