El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat amenaça amb una esmena a la totalitat dels pressupostos
  • CA

Junts per Catalunya ha informat aquest dijous que, si el govern espanyol no anuncia cap canvi en les properes hores, optaran per presentar una esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). En un comunicat, expliquen que exigeixen a la Moncloa el traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat, així com una llei de l’audiovisual que protegeixi la llengua catalana. Així mateix, consideren indispensable el “manteniment del fons covid, gestió territorialitzada dels fons europeus i mecanismes per garantir el compliment de les inversions”.

La formació s’ha reunit aquest mateix dijous al matí per valorar en quin estat es troben les negociacions sobre els comptes espanyols, i hi ha participat el conseller d’Economia, Jaume Giró, la portaveu al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, i el portaveu del Senat, Josep Lluís Cleries. Junts per Catalunya ha comunicat al govern espanyol que aquestes cinc exigències són la condició per donar suport als pressupostos.

En el comunicat, expliquen que l’executiu de Pedro Sánchez no ha donat encara “una resposta satisfactòria” a aquestes exigències. No obstant, Junts per Catalunya ha decidit “esperar unes hores a prendre una decisió definitiva” sobre el seu posicionament en la votació dels comptes. “Si en les properes hores no hi ha cap avenç significatiu, Junts estudiarà la possibilitat per presentar demà una esmena a la totalitat”, insisteixen.

Aquest comunicat de Junts per Catalunya arriba uns dies després que Esquerra Republicana de Catalunya també advertís la Moncloa que la defensa del català a la nova llei de l’audiovisual és una condició indispensable per no presentar una esmena a la totalitat dels comptes. La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va explicar que la protecció de la nostra llengua en aquesta llei és un obstacle important de cara a negociar els pressupostos que vol tirar endavant el govern espanyol.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guillem Ben-Aviat a octubre 28, 2021 | 12:23
    Guillem Ben-Aviat octubre 28, 2021 | 12:23
    JUNTS només amenaça ? Vol dir que donarà suport als pressupostos del PPSOEMOC'S només que facin la promesa de que lligarem els gossos amb llonganisses... I, del que farà ERC no val la pena ni de parlar-ne

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa