La Plataforma per la Llengua denuncia les discriminacions de la policia

Un dels principals culpables de la discriminació lingüística a Catalunya són els policies. Això és el que es dedueix d’un informe que ha publicat la Plataforma per la Llengua aquest dijous, i que se centra en els atacs que rep la llengua catalana per part de les administracions de l’Estat espanyol, tant les estatals com les autonòmiques i municipals. Segons apunta l’entitat en defensa de la llengua, l’administració de l’Estat ha estat la més discriminatòria de totes durant l’any 2020.

L’ONG del català assegura que dels 52 casos de discriminació lingüística que es van registrar l’any passat, 31 van ser perpetrats per treballadors de les institucions espanyoles (59,6%). I dins d’aquest nivell administratiu, els cossos policials espanyols van ser els més discriminadors. Per exemple, la Guàrdia Civil i el CNP van protagonitzar 19 discriminacions. El cas és que si a això se li afegeix les discriminacions de les policies autonòmiques i locals, els casos policials van ser 25, el 48,1% del total. És a dir, gairebé la meitat.

Segons apunta la Plataforma, aquesta dada és “preocupant” perquè indica que “el supremacisme lingüístic castellà està particularment naturalitzat entre les forces de seguretat, cossos armats amb presumpció de veracitat i amb una capacitat elevada d’intimidar els ciutadans”. Segons l’entitat, el fenomen de la discriminació lingüística “ha augmentat” en les administracions autonòmiques els darrers anys. Per exemple, el 2020 el 32,7% havien tingut lloc en l’àmbit autonòmic, mentre que el 2019 havien estat un 28,1% i el 2018 un 28%.

L’ONG del català assegura que l’àmbit més afectat és el de la salut, ja que l’any passat, 12 de les 17 discriminacions lingüístiques havien tingut lloc en la prestació de serveis de la salut, el 70,6%. “Això té una relació directa amb la manca de garanties en la capacitació lingüística d’aquests treballadors”, apunta la Plataforma, a més de destacar que a Catalunya “s’han s’han relaxat els criteris de contractació i a les Illes Balears i al País Valencià no s’ha demanat el requisit fins molt recentment”.

Comentaris

  Ricard Desembre 23, 2021 | 15:13
  És coherent que la policia dels castellans, que agredeix als votants catalans, rebutgi la nostra llengua un cop admès que als castellans la constitució i l'obligació de servei al ciutadà dels funcionaris se'ls en refot si no ets del seu grup nacional. "Constitucionalistes"? Mentida! Xenòfobs!
   Pere LLimonera i Citronell Desembre 23, 2021 | 21:47
   Una noche, ociosa de aquellas / en que un indePendenciero no grita, / no rompe cristales, ni agita / carteles, ni banderas con estrellas; / ni busca, con el prójimo, querellas / y cual ciudadano honesto y probo, / razona, dejando de hacer el b0bo, / sobre la falsa Historia impostada, / ve, bajo la luna, en su gloria alzada, / el porqué del tres por ciento y el robo.
  Gonzalo Desembre 23, 2021 | 15:57
  Que payasos sois. Venga.. Juntaros todos .....montad una mani, y a ver si con suerte omicron hace bien su labor.
   Hiperventilat Desembre 23, 2021 | 19:52
   Gonzalgo hijo de algo, els pallassos son bona gent no fan denúncies falses com els tricornis i ciudadanos i vostè.
  Josep Desembre 23, 2021 | 16:03
  a l'època de plom hi havia més equilibri
  Pepitugrillu Desembre 23, 2021 | 17:41
  Normal! si en prou feines saben parlar la seva de llengua. Només cal veure les faltes que fa en Gonzalo.
   Gonzalo Desembre 23, 2021 | 20:00
   Y me crítica uno que pone "en prou feines"....que nivel, Maribel.
  Joan de l'Ós Desembre 23, 2021 | 19:23
  Potser no hauria estat de més que el redactor de la notícia hagués recordat que hi ha més d'una policia al país, i que les denuncies per discriminació no són genèriques a totes elles, sinó adreçades a les forces policíaques espanyoles "nacionals i civils". La precisió i el rigor són requisits essencials d'una bona feina informativa.
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 23, 2021 | 19:29
  ¿Sabies que... Catalunya existeix des de fa 1571 anys. Exactament des de la Batalla dels "Camps Catalàunics" l'any 451, en què una coalició Catalana dirigida pel General Català Flavio Aecio i els Visigots del rei Teodoric I van derrotar els Huns, dirigits per "Àtila". Institut de la Nova Història.... Doncs ja ho saps... "La GENERALITAT al TEU COSTAT, NO": "A LA TEVA ESQUENA, se't puja a la Xepa".
  L'OBSERVADOR ASTORAT Desembre 23, 2021 | 19:40
  Àngel Guimerà: “La llengua i la història són els botins més preuats a l’hora de sotmetre un poble”. ////*

Nou comentari